Afbeelding
Foto: Tom van der Put

Dit is het programma van de Bredase Singelloop

Door: Hanneke Marcelis Algemeen Uitgelicht

BREDA - Breda is aan het aftellen naar de 36e editie van de Bredase Singelloop. Het sportieve evenement start om 10.40 uur met de 5 kilometer Walking & Wheeling en eindigt ‘s middags met de Familieloop. Verder vinden natuurlijk de 5 kilometer, de 10 kilometer en de Halve Marathon plaats. Wij zetten het volledige programma, de starttijden en het parcours voor je op een rij.

De Singelloop pakt voor de 36e editie als vanouds groot uit. De dag zal zondag starten om 10.40 uur. met de 5km Walking & Wheeling. Dat onderdeel is gericht op sportieve wandelaars, nordic walkers, rolstoelers, wheelers en racerunners. Het parcours loopt voor een deel over het Singelloop parcours maar voor de Walking & Wheeling deelnemers is gedeeltelijk ook een route door het Valkenberg park uitgezet. 

Vanaf 11.00 uur starten de deelnemers van de Royal Cosun 5 km prestatieloop en de Van Iersel Luchtman Advocaten Business Run 5 km. Om 12.10 uur volgt de Aartsen 10 km prestatieloop en de Van Iersel Luchtman Advocaten Business Run 10 km.

Tekst gaat verder onder de foto


Het parcours van de 5 kilometer - Singelloop

Halve marathon

Het hoofdnummer van de Singelloop is de Halve Marathon. Dit jaar vinden niet alleen de prestatieloop en de wedstrijdloop plaats, maar vindt ook het NK Halve Marathon plaats. Er zullen dan ook vele nationale toppers aan de start staan. De Halve Marathon start om 14.00 uur.

De Singelloop sluit af met de Kinderhulp Familieloop. Die loop vindt plaats in twee startvakken die beginnen om 16.30 uur en 16.40 uur. Beiden startgroepen worden vooraf opgewarmd door het Feestteam. 


Starttijden

10.40 uur: 5km Walking and Wheeling
11.00 uur: 5 kilometer
12.10 uur: 10 kilometer
14.00 uur: Halve marathon
16.15 uur: Familieloop
Kijk voor het volledige programma met onder andere de starttijden per startvak en de volledige omschrijving van de diverse afstanden op www.bredasesingelloop.nl

Goed doel
Ieder jaar steunt de Singelloop Breda een goed doel. Dit jaar is dat Stichting Rolerisuit. Stichting Rolerisuit zet zich al sinds 1987 in om mensen met een beperking een onvergetelijke dag te laten beleven. Ongeacht leeftijd, aard van de handicap of woonsituatie. Rolerisuit richt zich specifiek op mensen met een beperkt inkomen, die door hun financiële situatie vaak weinig extra’s kunnen veroorloven. Wij zijn ontzettend dankbaar voor de steun van de Singelloop”, laat voorzitter van Rolerisuit Marlice Dreessen weten. “Wij hebben drie grote bussen en een kleine bus. Onze kleine bus is helaas dringend aan vervanging toe”, legt Dreessen uit. “Daarvoor is 80.000 euro nodig. Dankzij enkele andere sponsoren is er momenteel al 30.000 euro opgehaald. Maar we hebben dus nog een lange weg te gaan. De opbrengst van de Singelloop is dus zeer welkom!”


Het parcours van de Halve Marathon - Singelloop