Afbeelding
Foto: Tom van der Put

Nooit eerder deden er zoveel deelnemers mee aan de Singelloop

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Traditiegetrouw was het vandaag weer zo ver. Het is de eerste zondag van oktober, dus de Bredase Singelloop nam de binnenstad weer over. En het weer zat vandaag mee. De zon een aangename temperatuur zorgde voor gezellige drukte langs het parcours, waar meer deelnemers dan ooit door de straten renden. In totaal ging het om 19.467 deelnemers.

Vanochtend ging de Bredase Singelloop van start met de Albert Heijn Walking & Wheeling. Dit onderdeel is gericht op (sportieve) wandelaars, Nordic Walkers, rolstoelers, wheelers en racerunners. Al vanaf het eerste startschot was het prachtig weer in Breda, wat zorgde voor ook veel gezelligheid en drukte langs het parcours.

Na de Walkers en Wheelers volgden de 5 kilometer, de 10 kilometer en de halve marathon. Bijzonder dit jaar was dat tijdens de Halve Marathon ook het NK Halve Marathon plaatsvond. Dat zorgde voor extra veel nationale toppers aan de start van de wedstrijd. Winnaar van de Halve Marathon was Vincent Kibet uit Kenia.

De Singelloop werd iets later dan gepland afgesloten met de Familieloop. De gezellige familieloop zorgde voor een sfeervolle afsluiting van de 36e editie van het populaire hardloopevenement

Record

In totaal deden er 19.467 deelnemers mee aan de Bredase Singelloop. En dat is een record. Vorig jaar deden er maar liefst 5000 deelnemers minder mee. Toen had de Singelloop last van het feit dat het evenement door corona twee jaar achter elkaar niet op de normale wijze georganiseerd kon worden. Maar het relatief lage deelnemersaantal van 2022 was dus slechts een tijdelijke dip. Dat toonde deze enorm drukke, 36e editie wel aan.

Goed doel
De Bredase Singelloop is maatschappelijk betrokken. Daarom wordt er ieder jaar geld ingezameld voor een goed doel. Dit jaar is dat stichting Rolerisuit. Stichting Rolerisuit zet zich al sinds 1987 in om mensen met een beperking een onvergetelijke dag te laten beleven. Ongeacht leeftijd, aard van de handicap of woonsituatie. Rolerisuit richt zich specifiek op mensen met een beperkt inkomen, die door hun financiële situatie vaak weinig extra’s kunnen veroorloven. Stichting Rolerisuit draait volledig op vrijwilligers. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding