Afbeelding
Foto: Stock

Bredase SP start meldpunt voor klachten over Co-Med huisartsenzorg

Door: Michel Claessens Algemeen

BREDA - De Bredase SP is een meldpunt gestart voor klachten over de huisartsenzorg van Co-Med. Co-Med is al vaker in opspraak geweest maar vooralsnog lijkt het er niet op dat de problemen worden opgelost. Daarom is de Bredase SP, in samenwerking met Tweede Kamerlid Jimmy Dijk, een meldpunt begonnen om de klachten te verzamelen. Ook in andere gemeenten waar Co-Med actief is, zijn de lokale fracties van de SP een meldpunt gestart.

Over de huisartsenpraktijken van Co-Med zijn al vaker klachten binnen gekomen. Door de Bredase SP zijn er ook al vragen over gesteld aan het college van wethouders. Toch lijken de problemen niet te worden opgelost. Burgerraadslid Marlous Fieret kwam in contact met diverse betrokkenen rondom de Huisartsenpraktijk Co-Med Breda in Kroeten en Essendonk en concludeerde dat er nog steeds veel klachten zijn.

De Bredase SP vindt goede huisartsenzorg erg belangrijk en is daarom een samenwerking gestart met Tweede Kamerlid Jimmy Dijk. Samen hopen ze alle klachten over Co-Med te kunnen verzamelen en zo een duidelijk beeld te krijgen van de misstanden in de huisartsenzorg. “Hoe meer verhalen we samen kunnen verzamelen, hoe groter de kans dat we iets kunnen doen tegen de commercialisering van de huisartsenzorg”, laat de Bredase SP op hun website weten.

Het meldpunt is hier te vinden.