Afbeelding

NAC wint overtuigend van MVV

Door: Hanneke Marcelis NAC

BREDA - Zondag maakte NAC de reis naar Limburg voor de wedstrijd tegen MVV Maastricht. De ploeg van Jean-Paul van Gastel schoot uit de startblokken en scoorde binnen een kwartier twee keer. MVV dacht met de aansluitingstreffer terug in de wedstrijd te komen, maar Omgba maakte voor rust nog de 1-3. In het begin van de tweede helft zorgde Leemans met zijn treffer voor de eindstand, 1-4.

NAC stond vanavond tegen MVV opgesteld in een 4-3-3 systeem, maar voerde wel twee wijzigingen door in de basiself. Wernersson verving de geschorste Kemper en waar Boere vorige week niet fit genoeg was om te starten, keerde hij terug in de basis ten koste van Haugen.

NAC begon fel aan de wedstrijd en zocht meteen het doel van de Limburgers op. Via een goede combinatie kon Leemans al na 45 seconden het eerste schot lossen, maar zijn inzet kon net worden geblokkeerd door een verdediger. NAC was fel aan de wedstrijd begonnen. Ze kwamen namelijk al binnen vier minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap aan de rechterkant van de zestien werd goed ingebracht door Leemans en Van den Bergh kopte de bal vrij in het doel nadat een Limburgse verdediger de bal verlengde.

Vijf minuten na het doelpunt van NAC kreeg de thuisploeg de eerste kans om te scoren. Een voorzet van de rechterkant kwam bij Smeets terecht, die direct kon uithalen. Echter raakte hij de bal niet vol en draaide de bal naast het doel van Kortsmit. Vrijwel direct na het eerste gevaar van Maastrichtse kant verdubbelde Janosek aan de andere kant de voorsprong voor NAC. Een goede tackle van Staring zorgde ervoor dat Leemans het spel naar voren kon hervatten en Omgba bereikte. Zijn inzet kon nog worden gekeerd door doelman Matthys, maar Janosek was alert bij de rebound en kon de bal in het doel schuiven.

Na een half uur spelen maakte MVV de aansluitingstreffer via rechtsachter Labylle. Hij gaf de bal met zijn linkervoet voor vanaf de rechterkant, zijn voorzet werd door iedereen gemist en viel zo achter Kortsmit in het doel. Na het doelpunt ging MVV meteen op zoek naar de gelijkmaker door veelvuldig de aanval op te zoeken. Tot een doelpunt kwam het niet.

In de slotseconden van de eerste helft bracht Omgba de voorsprong terug naar twee doelpunten. Na wat druk en kansen van MVV, verspeelde het de bal op het middenveld en kon Kuijpers de bal voorgeven. Janosek legde de bal uiteindelijk klaar voor Omgba, die feilloos binnenschoot.

NAC kwam goed uit de kleedkamer, de score werd al na drie minuten spelen in de tweede helft uitgebreid naar 1-4. Leemans werd niet aangepakt door de Limburgse verdediging en kon zijn solo zelf afmaken. Hij schoof de bal met zijn rechtervoet langs de doelman.

Na de 1-4 was de strijd gestreden. De ploeg van Jean-Paul van Gastel voetbalde nog een aantal kansen bij elkaar, maar wist niet meer te scoren.

Na het gelijkspel van vorige week tegen Jong Ajax herpakt de ploeg van Jean-Paul van Gastel zich goed met een ruime overwinning op MVV. Aanstaande vrijdag kan NAC tegen FC Den Bosch op zoek naar de tweede overwinning op rij.