Afbeelding
Foto: BredaVandaag

Waar kan je stemmen in Breda? Dit zijn de 92 stembureaus

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Woensdag 22 november is het zo ver. Dan mogen alle kiesgerechtigde Nederlanders weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In Breda zijn er maar liefst 90 vaste stembureaus, en twee mobiele stembureaus.

Op 22 november 2023 kunnen kiesgerechtigde Bredanaars stemmen in alle stemlokalen in de gemeente Breda. De stemlokalen zijn open van 7.30 tot 21.00 uur. Vroege vogels kunnen terecht op het station. Het stembureau bij het NS station is al vanaf 5.15 uur open.

Stemmen in Breda

Van de 90 vaste stembureaus vind je er 72 in de stad Breda. Veel stembureaus bevinden zich op locaties waar ze al eerder gevestigd zijn geweest. Zo kun je in Breda uiteraard weer stemmen op het Stadhuis, bij BUas en Avans, bij het Amphia, op het stadskantoor en in vele wijkhuizen en scholen. Ook het NS-station is weer een stembureau. Daar kun je al vanaf 05.15 uur je stem uitbrengen. In de lijst bevinden zich ook nieuwe locaties. Zo is het voor de eerste keer mogelijk om te stemmen in het nieuwe talentencentrum De Kragt. Wil je gemakkelijk bekijken wat voor jou het dichtstbijzijnde stembureau is? Maak dan gebruik van de digitale kaart. 

Stemmen in Prinsenbeek

In Prinsenbeek vind je zes stembureaus. Je kunt er stemmen in de kerk, het Kruispunt, ‘t Veehandelshuis, Sportpark de Heikant, de Drie Linden en bij scouting Thomas More. 

Stemmen in Bavel

Bavel heeft vijf stembureaus. Naast het Talentencentrum aan de Pastoor Doensstraat zijn er ook stembureaus bij de tennisvereniging, Bastiaansen Wonen, in het Dorpshuis en op het hoek van de Thoornseweg-Vossenlaar.

Stemmen in Ulvenhout

Inwoners uit Ulvenhout kunnen in hun eigen dorp stemmen bij de Pekhoeve en bij de Klokkebei.

Stemmen in Teteringen

In Teteringen kun je stemmen in de Willibrorduskerk, ‘t Web, park Zuiderhout, Curio Scala en bij RKVV Dia.

Mobiele stembureaus

Op woensdag 22 november zijn er 2 mobiele stembureaus. Deze stembureaus rijden langs diverse locaties in de gemeente Breda. Bekijk de tijden en locaties hier: https://www.breda.nl/stemlokalen