De topografische kaart met de 'verkeerde' steden.
De topografische kaart met de 'verkeerde' steden. Foto: Ministerie van Binnenlandse Zaken

Topografische blunder ministerie: Breda en Tilburg omgewisseld

Door: Olaf Knook Algemeen

BREDA - Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een topografische blunder gemaakt op sociale media. Vooral de kennis van de zuidelijke provincies laat te wensen over. Op X is een kaart van Nederland gedeeld waarop de steden Breda en Tilburg zijn verwisseld. Ook Sluis en Terneuzen zijn verkeerd geplaatst

Deze vergissingen deden zich voor op een kaart waarop het ministerie aankondigde welke gemeenten 280 miljoen euro uit het Volkshuisvestingsfonds zouden ontvangen. Dit geld is bedoeld om te investeren in kwetsbare gebieden.

Omgewisseld

Hoewel Tilburg en Breda beide aanspraak maken op deze fondsen, zijn de namen van deze twee steden op het kaartje van het ministerie omgedraaid. Hierdoor lijkt het alsof inwoners van Breda nu in Tilburg wonen en vice versa.

‘Topografie cursus doen?’

Ook de steden Sluis en Terneuzen zijn per abuis verwisseld op dezelfde kaart. "Even terug een topografie cursus doen?", reageert iemand onder het bericht van het ministerie. "Niet alleen leesvaardigheid gaat achteruit blijkbaar...", schrijft een ander.