Afbeelding
Foto: Monné

Jaco, Tim en Gitte lopen vanuit Breda naar het Glazen Huis in Nijmegen

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Collega’s Jaco, Tim en Gitte gaan komende week samen een bijzondere uitdaging aan. Vanaf de Grote Markt in Breda wandelen zij naar Nijmegen. Daar staat het Glazen Huis van Serious Request. Met hun lange tocht zamelen de collega’s geld in voor het goede doel van dit jaar: Stichting ALS.

Collega’s Jaco, Tim en Gitte werken bij Monné Zorg & Beweging in Breda. Samen gaan ze deze week een bijzondere uitdaging aan. Zij gaan namelijk vanuit Breda naar Nijmegen wandelen. Alle drie hebben ze hun eigen motivatie om mee te doen aan deze actie. 

 ”Ik ben een 3FM luisteraar en heb bijna alle Glazen Huizen gevolgd”, vertelt Jaco. “Zeker de 2 keer dat het Glazen Huis in Breda stond, was ik van de partij. Doneren is voor mij vanzelfsprekend want ik vind het een prachtig initiatief. Drie jaar geleden werd er geld opgehaald voor het Rode Kruis om de gevolgen van corona tegen te gaan. Ik heb toen zelf een actie opgezet omdat ik op dat moment heel veel met de herstelzorg bezig was en ik het een mooie manier vond om mijn steentje bij te dragen. Die week heb ik naar mijn werk en terug gelopen en heb ik een mooi bedrag opgehaald en heel veel leuke en fijne reacties ontvangen. Dit jaar wordt er geld opgehaald voor de Stichting ALS en dat heeft voor mij toch wel een extra betekenis gekregen. Deze verschrikkelijke ziekte is door het overlijden van de vader van Gitte toch wel een stuk dichterbij gekomen. Het lijkt me mooi om een fysieke uitdaging te koppelen aan een belangrijk doel en om daar zoveel mogelijk geld voor op te halen. Ik merk nu al aan het enthousiasme dat het sowieso een groot succes gaat worden en kijk er erg naar uit om dit fantastische initiatief samen met Tim en Gitte tot een mooi einde te brengen.”

Gitte vertelt zelf over de diagnose en het overlijden van haar vader. “Op 18 januari 2022 kreeg mijn vader de diagnose ALS, op 27 februari 2022 is hij overleden aan de gevolgen van ALS. Toen we te horen kregen dat papa ALS had, heb ik samen met een vriendin ingeschreven voor de Amsterdam City Swim van dat jaar om zo veel mogelijk geld op te halen om onderzoek naar ALS te kunnen financieren. Er is nog zo weinig duidelijk over deze ziekte dat geld voor onderzoek hard nodig is!” Toen Jaco een paar maanden geleden aan Gitte vertelde dat hij weer iets wilde doen voor Serious Request vond ze dit een mooi moment om zelf ook mee te doen. “Ieder jaar staat de radio op 3FM tijdens Serious Request, wat een geweldig mooi evenement en dan dit jaar ook nog voor Stichting ALS! Hoe kunnen we geld ophalen voor dit mooie evenement en wat kunnen we zelf doen? Samen met Tim waren we aan het geinen over ‘wandelen naar Nijmegen’. Het Glazen Huis staat immers daar en wie kent Nijmegen niet van de Nijmeegse 4-daagse! Een mooie uitdaging voor ons allemaal.”

Ook Tim kijkt erg uit naar de wandeling. “In aanloop naar de feestdagen vind ik het altijd fijn om extra aandacht te besteden aan goede doelen. Vorig jaar heb ik in september een zelf georganiseerde marathon gelopen om geld op te halen voor onderzoek naar ALS en ook dit jaar vind ik het belangrijk om hier weer iets voor te doen. Daarom wandel ik dit jaar van Breda naar Nijmegen voor Stichting ALS. Voornamelijk om mijn lieve collega Gitte en haar familie een steuntje in de rug te bieden in deze toch al lastige tijd. Laten we samen een lichtpuntje zijn in deze donkere dagen en zoveel mogelijk geld op halen voor dit mooie doel.”

Vertrek

Donderdag 21 december start Gitte met wandelen en legt in 3 dagen meer dan 90 km af. Tim en Jaco lopen in twee dagen naar Nijmegen en leggen 45 km per dag af. Op de laatste wandeldag ontmoeten de drie lopers elkaar rondom Oss en lopen ze het laatste stuk samen richting het Glazen Huis om daar een mooi bedrag aan te bieden aan de dj’s in het glazen huis.

Doneren kan via deze link.