Afbeelding
Foto: Patric van Boven Kaarsmaker

50 Jaar Playmobil: Feest bij Happy Station Breda, de grootste Playmobil winkel van Europa

Door: Eveline Jansen Algemeen

BREDA-  De grootste Playmobil winkel en tevens het grootste Playmobil project van Europa, bevindt zich in Breda. Sinds december 2015 voorziet Happy Station Breda in de Stationshal van Centraal Station Breda jong en oud van prachtige diorama’s en een heel groot aanbod van diverse Playmobil artikelen. Dit jaar bestaat Playmobil 50 jaar. Om dat te vieren is er elke maand een leuke actie bij Happy Station Breda.

Patric van Boven Kaarsmaker richtte in 2014 Stichting Happy op. In december 2015 organiseerde hij namens Stichting Happy het kerstproject Happy Station Breda. De bedoeling was dat dit project maar 3 weken zou duren, maar het werd een aantal keer verlengd met drie maanden en momenteel is het nog steeds actief. Patric vertelt: “Happy Station heeft als doel positiviteit te brengen bij de mensen en mensen te verbroederen. We willen alle lagen en nationaliteiten van de bevolking bij elkaar brengen. Jong en oud publiek aantrekken. Ook kun je bij ons terugkeren naar vroeger en even je hoofd leeg maken.” 

Bij Happy Station Breda, de grootste Playmobil winkel en tevens het grootste Playmobil project van Europa, tref je naast een uitgebreid veelzijdig Playmobil assortiment ook 21 prachtige diorama’s aan, ieder met een eigen thema. Patric zijn voorliefde voor Playmobil stamt vanuit zijn jeugd. Patric: “Creatief bezig zijn met Playmobil vond ik als kind altijd al ontzettend leuk. In de winter maakte ik Playmobil huisjes nat en blies er meel tegenaan zodat het net leek of er sneeuw op de huisjes zat. Ik vond het leuk om een eigen fantasiewereld te creëren en diorama’s te maken.”

Vanwege het 50-jarig bestaan van Playmobil houdt Patric dit jaar iedere maand een leuke actie. “Vanuit Playmobil zelf wordt er helaas te weinig gedaan,” zegt hij. De actie voor januari was geslaagd. Patric doneerde 50 dozen met 50 poppetjes Playmobil aan basisscholen en de buitenschoolse opvang. “Ik vind het belangrijk dat kinderen weer met hun handen gaan spelen,” zegt Patric over deze succesvolle actie. Ook voor de maand februari staat er een feestelijke actie op het programma. Meer informatie hierover kun je vinden op de website van Happy Station Breda.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding