Afbeelding
Foto: Gré van Pelt

Met carnaval in aantocht stijgt de verkoop van oordoppen fors

Door: Redactie Algemeen

BREDA - Met carnaval in aantocht zien bedrijven gespecialiseerd in oordoppen een flinke stijging in de verkoop. Zo ligt de verkoop in Breda van de gehoorbescherming van Alpine maar liefst 300 procent hoger dan in de rest van Nederland.

Er is steeds meer aandacht voor de gevaren van het luisteren naar luide muziek. En dat merkt ook Alpine, specialist in gehoorbescherming. Met name nu carnaval voor de deur staat kiezen veel carnavalsvierders om nog snel oordoppen in te staan. “De verkoop van gehoorbeschermers met muziekfilter is in Nederland is de afgelopen week met 166% gestegen”, stellen zij. “En Kielegat is de absolute koploper. Daar ligt de verkoop 300 procent hoger dan in de rest van Nederland.”

Arthur van Keeken, CEO van Alpine: “We zien steeds meer dat gemeenten, regionale ziekenhuizen en carnavalsverenigingen wijzen op het belang van gehoorbescherming. Carnaval is qua geluid te vergelijken met een festival. Als je langskomt bij de optocht of feest in een café of tent, loop je al snel kans op gehoorschade. Het geluid en de muziek kan al snel een niveau tussen de 95 tot 103 decibel bereiken. Veel mensen weten niet dat je met deze geluidsniveaus al na 15 of bij 103 decibel zelfs 5 minuten gehoorschade kan oplopen. Vandaar dat wij iedereen aanraden: Dink aan die kupke, gebroech ee dupke.”

Er zijn veel verschillende aanbieders van gehoorbeschermers voor muziek. Zo is dOb Hearing Protection een sponsor van Stichting Kielegat.