Afbeelding
Foto: Michel Claessens

Vierduizendste bezoeker van de Greenhopper feestelijk onthaald

Door: Michel Claessens Algemeen

BREDA - Bij de Greenhopper op het Chasséveld werd vanmiddag de vierduizendste bezoeker feestelijk verwelkomd. Wethouder Peter Bakker leidde de festiviteiten en benadrukte het belang van dit project. “De Greenhopper is dé manier om in de haarvaten van Breda te komen”, aldus wethouder Bakker.

Vandaag werd op het Chasséveld rond 15:40 uur de vierduizendste bezoeker van de Greenhopper op feestelijke wijze begroet door wethouder Peter Bakker. Naast een glas prosecco en een lekker gebakje ontving zij ook een huisbezoek van een energiecoach als cadeau. Rien is een van de coaches en ook hij stond vandaag in het zonnetje. Rien is namelijk al 300 keer bij mensen thuis geweest om advies te geven over het verduurzamen van hun woning.

De tekst gaat verder onder de foto


Rien geeft de vierduizendste bezoeker advies - Michel Claessens

Duurzaam tiny-house

De Greenhopper is het duurzame tiny-house van de gemeente, waar medewerkers van de gemeente en de Bredase Energie Coöperatie BRES met inwoners in gesprek gaan over het verduurzamen en energiezuiniger maken van hun woning. “De Greenhopper is voor de gemeente Breda dé manier om in de wijken te laten zien welke stappen je kunt zetten voor het klimaat en om te verduurzamen”, legt wethouder Bakker uit. “Steeds meer mensen realiseren zich dat er iets moet gebeuren om te verduurzamen, en dan is hun eerste vraag wat zij nu zelf kunnen doen. Juist met dit soort gesprekken die je hier in de Greenhopper voert, kun je dat laten zien.” Deze mobiele pop-upstore opende in 2018 voor de eerste keer zijn deuren. Het oorspronkelijke idee was dat het slechts 2 jaar door Breda zou trekken, maar vanwege het grote succes van de Greenhopper is het project verlengd. Ondertussen heeft de Greenhopper al vierduizend bezoekers geholpen met advies op maat voor meer wooncomfort in hun eigen huis én een lagere energierekening.

De tekst gaat verder onder de foto


Wethouder Bakker en de directeur van BRES schenken samen de prosecco in - Michel Claessens

Ambitieuze klimaatplannen

De Greenhopper is onderdeel van de ambitieuze klimaatplannen van de gemeente. Breda wil in 2030 de eerste Europese stad in een park zijn, en in 2044 heeft de stad het doel om CO2-neutraal te zijn. De gemeente wil ook dat Breda in 2050 een stad zonder afval is. Met de Greenhopper hoopt de gemeente de Bredanaars te inspireren om hun steentje bij te dragen. “Als gemeente hebben wij om onze doelen te halen echt de mensen in de stad nodig. Het gaat vaak over hun cv-ketel, hun dak of hun meterkast, dus een goed gesprek voeren met de mensen en hun inzichten bieden de oplossing”, vertelt wethouder Bakker.


De Greenhopper op het Chasséveld - Michel Claessens