Afbeelding
Foto: Henk Eertink fotograaf

Bedrijventerrein Emer in Breda krijgen glasvezel

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Bedrijventerrein Emer krijgt een glasvezelnetwerk dankzij Glaspoort. In totaal wordt ruim 28 kilometer gegraven en wordt meer dan 151 kilometer aan glasvezel uitgerold om de bedrijven te voorzien van een glasvezelaansluiting.

De verwachting is dat er dit voorjaar wordt gestart met de aanleg van glasvezel op bedrijventerrein Emer. In totaal zal er meer dan 150 kilometer glasvezel worden uitgerold om alle bedrijven te voorzien.

Het glasvezel wordt aangelegd door Glaspoort. Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting in het bedrijfspand is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Indien ondernemers meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de bijna 30 serviceproviders die hun internet- en  telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort.

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Met die joint venture versnelt zij de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomstvaste glasvezelaansluiting.