Afbeelding
Foto: Shutterstock

Bestuur TVC slaat alarm: Voetbalvereniging dreigt te verdwijnen

Door: Michel Claessens Algemeen

BREDA - Voetbalvereniging TVC dreigt eind dit jaar te verdwijnen. Volgens het bestuur is er een groot gebrek aan vrijwilligers en ook de financiële reserves zijn op. “Zonder hulp bestaat TVC Breda per 1 januari 2025 niet meer”, schrijft het bestuur in een bericht op Facebook.

Voetbalvereniging TVC Breda in Tuinzigt verkeert in zwaar weer. Als er niets gebeurd, dan zal de vereniging per 1 januari 2025 ophouden te bestaan. “Er is een tekort aan vrijwilligers. Daardoor ontbreken handjes, kennis, daadkracht en lopen we achter de feiten aan”, laten Peter Nieuwlaat, Guust Smit, Kees Vader en Max van Ommen gezamenlijk weten. Ook financieel heeft de club het moeilijk en de financiële reserves zijn op.

Een van de problemen is het gebrek aan doorstroom binnen de voetbalvereniging. “Er is geen doorstroom of verjonging en dat is nodig om focus te houden en vooruitgang te boeken”, aldus het bestuur. Het bestuur van TVC bestaat al heel lang uit dezelfde groep mensen. De huidige voorzitter van de vereniging, Peter Nieuwlaat, heeft aangekondigd dat hij eind dit seizoen zal aftreden. Nieuwlaat was maar liefst 20 jaar voorzitter en een vervanging is niet makkelijk gevonden.

Informatieavond

Om TVC te behouden organiseert het bestuur op 25 april om 20:00 uur een informatieavond. Op deze avond gaat het bestuur de exacte problemen van de vereniging in detail uitleggen. Ze hopen vervolgens een actiegroep te kunnen opzetten met enthousiaste vrijwilligers die zich gaan inzetten om TVC te behouden. De vereniging hoeft dit tevens niet alleen te doen. De KNVB, gemeente Breda en Breda Actief hebben aangegeven te willen mee denken aan een oplossing. “We streven er natuurlijk naar om onze gezellige volksclub in stand te houden. We roepen alle (ere) leden, jong en oud, ouders/verzorgers, fans etc. op om onze mooie vereniging weer te laten bloeien en samen een stevig fundament voor de toekomst weg te zetten.”