Afbeelding
Foto: Politie

Van gouden sieraden tot dure horloges: Politie zoekt Brabantse eigenaar

Door: Michel Claessens Algemeen

NOORD-BRABANT - De politie is op zoek naar de rechtmatige eigenaar van een dertigtal gouden sieraden, polshorloges, zilveren munten en parelsnoeren. De sieraden werden op vrijdag 5 januari in beslag genomen door de Belgische politie tijdens een actie. Het vermoeden bestaat dat het gaat om gestolen goederen die mogelijk zijn buitgemaakt bij woninginbraken in Noord-Brabant.

Op vrijdag 5 januari merkte de Belgische politie een auto op met draaiende motor op een parkeerstrook nabij Turnhout. Omdat de situatie verdacht leek, besloten de agenten een controle uit te voeren. In de auto troffen ze drie mannen aan die erg zenuwachtig leken. Bij het doorzoeken van de auto werden diverse GSM’s en simkaarten gevonden. Ook ontdekten de agenten een partij gedragen luxe kleding en een kistje met gouden sieraden, polshorloges, zilveren munten en parelsnoeren.

Aanhouding en inbeslagname

De drie inzittenden werden als verdachten van heling aangehouden. Het betreft drie Nederlanders, waarvan er één in België woont. De aangetroffen goederen zijn door de Belgische politie in beslag genomen. Tot op heden is het de Belgische politie echter niet gelukt de herkomst daarvan vast te stellen. Omdat er ook geen concreet bewijs is van een strafbaar feit, zijn de drie verdachten weer vrijgelaten. 

Oproep

De politie vermoedt dat de goederen afkomstig zijn van woninginbraken in Noord-Brabant en heeft daarom de hulp ingeroepen van de Nederlandse politie. Wie de sieraden herkent, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van de eenheid Zeeland-West-Brabant.


Gevonden horloges. Foto: Politie.nl


Gevonden voorwerpen. Foto: Politie.nl