Afbeelding
Foto: Kunstwerk Ukranian village uit 2022 van Notuko.

Bredaas museum veilt kunstwerken voor beenprotheses Oekraïense soldaten

Door: Olaf Knook Algemeen

BREDA - Het Stedelijk Museum Breda zal morgen tientallen kunstwerken van zeven Oekraïense kunstenaars veilen. De kunstwerken komen uit de tentoonstelling Guardian Spirits en weerspiegelen de impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. De opbrengst van de veiling is bedoeld voor het maken van beenprotheses voor Oekraïense soldaten en ter ondersteuning van de kunstenaars.

In de tentoonstelling Guardian Spirits wordt recent werk getoond van zeven Oekraïense kunstenaars: Myroslava Bachkur, Serhii Dekaliuk, Vitalii Hrekh, Vova Keno, Irina Maksymova, Notuko en Volodymyr Semkiv. Op donderdag 28 maart worden de 45 kunstwerken uit de tentoonstelling geveild in Stedelijk Museum Breda. De opbrengst is bestemd voor het maken van beenprotheses voor Oekraïense soldaten en ter ondersteuning van deelnemende kunstenaars.

Programma

Het programma van de veiling begint om 16.00 uur met een welkomstwoord van Dingeman Kuilman, de algemeen directeur van Stedelijk Museum Breda. Vervolgens worden de kunstwerken geveild. Het programma duurt tot 18.15 uur. De veiling wordt geleid door veilingmeester Mark Haasnoot.

Samenwerking

De tentoonstelling Guardian Spirits is een samenwerking tussen de gemeente Breda, de Kozytskyi Charity Foundation, de ambassade van Oekraïne en Stedelijk Museum Breda. De lijst met kunstwerken die geveild worden, is op te vragen via frederique@stedelijkmuseumbreda.nl. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het Stedelijk Museum Breda.