Afbeelding
Foto: Woonzorg Nederland

Na jaren bouwen is ook de tweede woontoren van Ruitersbos opgeleverd

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De tweede toren van wooncomplex Ruitersbos aan de Brahmslaan 2 is deze week opgeleverd. Het gaat om 36 zelfstandige seniorenappartementen en een gezamenlijke ontmoetingsruime voor in totaal 73 appartementen. Alle huurders nemen binnenkort hun intrek.


Op loopafstand van het Mastbos in Breda ligt wooncomplex Ruitersbos, bestaande uit twee torens. De oude torens stammen uit de jaren ’60 en waren verouderd. Met het oog op duurzaamheid en de veranderde zorgbehoefte zijn beide torens vervangen. In september 2022 kon de eerste nieuwe toren worden opgeleverd. Deze week volgde de tweede toren. Met het sloop-nieuwbouw project kunnen er ook meer woningen teruggebouwd worden. Het aantal appartementen stijgt van 44 naar 73.


De nieuwe torens met allebei zeven woonlagen worden met elkaar verbonden door een overdekte corridor. Ook is er een ontmoetingsruimte, scootmobielstalling en extra parkeergelegenheid gerealiseerd.

Impuls

Woonzorg Nederland-bestuursvoorzitter Cees van Boven benadrukt dat de nieuwe woningen een impuls zijn voor de seniorenhuisvesting in Breda. “Als grootste seniorenhuisvester is het onze missie om voldoende passend en betaalbaar aanbod te realiseren. We zijn verheugd dat we dit project, in samenwerking met de gemeente en andere partners, hebben verwezenlijkt.”

De nieuwbouw is in opdracht van Woonzorg Nederland gerealiseerd door aannemer Ouwehand Bouw uit Gorinchem onder directievoering van BBC Bouwmanagement en in samenwerking met de ontwerpers en ingenieurs van AGNOVA Architecten, Pieters Bouwtechniek, Vollmer & Partners en De Groene Jongens BV.