De treinen rijden niet van, naar en via Tilburg.
De treinen rijden niet van, naar en via Tilburg. Foto: Wesley van der Linde

Dit is waarom de treinen twee weken lang niet rijden tussen Breda en Tilburg

Door: Olaf Knook Algemeen

BREDA - Treinreizigers moeten tijdens de meivakantie in diverse delen van het land rekening houden met overlast vanwege werkzaamheden, zo melden ProRail en de NS. Van 28 april tot en met 12 mei wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan de Tilburgse stations en het spoor tussen Tilburg en Breda. Hierdoor rijden er vijftien dagen lang geen treinen van, naar en via Tilburg.

Van 28 april tot en met 12 mei vinden er werkzaamheden plaats op de stations Tilburg en Tilburg Universiteit. Daarnaast voert ProRail werkzaamheden uit aan het spoor tussen Tilburg en Breda, en tussen Tilburg en Vught. Hierdoor zullen er vijftien dagen lang geen treinen rijden van, naar en via Tilburg.

Renovatie station Tilburg

Op en rond station Tilburg wordt perron 4 afgebouwd en wordt perron 1 gerenoveerd. Daarnaast worden de bestaande trappen van perron 1, 2 en 3 vervangen. Op station Tilburg Universiteit vinden van 7 tot 13 mei meerdere werkzaamheden plaats. Zo worden bovenleidingsportalen vervangen, wordt de hellingbaan van perron 2/3 vernieuwd en krijgt perron 1 een complete renovatie met nieuwe bestrating, verlichting en camera’s. Op station Gilze Rijen worden de keerwanden vervangen.

Tussen Tilburg Universiteit en Breda, en tussen Tilburg en Vught, wordt op verschillende locaties aan het spoor gewerkt. Hierbij worden spoorstaven en rijdraden van de bovenleiding vervangen en wordt de ballast vernieuwd.

Amsterdam en Zwolle

In dezelfde periode worden op het station van Zwolle de brugdelen geplaatst van de nieuwe houten loopbrug tussen de centrum- en zuidzijde. Als gevolg hiervan rijden er van maandag 29 april tot en met woensdag 1 mei helemaal geen NS-treinen van en naar Zwolle, en een dag later alleen op bepaalde trajecten. De NS zet tijdens deze vier dagen bussen in.

Verder start ProRail op 29 april met werkzaamheden op en rond Amsterdam Centraal. Tot en met 4 mei dienen reizigers tussen Amsterdam Bijlmer en Amsterdam Centraal rekening te houden met extra overstappen en een langere reistijd.