Oude politiefoto's van Jos Leijdekkers aka. Bolle Jos.
Oude politiefoto's van Jos Leijdekkers aka. Bolle Jos. Foto: Politie.nl

Topcrimineel Bolle Jos in nieuw seizoen De Jacht Op De Mocro-Maffia

Door: Olaf Knook Algemeen

BREDA - John van den Heuvel richt zich in een nieuw seizoen van zijn misdaadserie De Jacht Op De Mocro-Maffia op Jos Leijdekkers, beter bekend als Bolle Jos uit Breda. In de derde aflevering laat Van den Heuvel zien hoe het de meest gezochte crimineel van Nederland lukt om uit handen te blijven van de internationale opsporingsdiensten.

Misdaadverslaggever John van den Heuvel maakt het nieuwe seizoen van zijn serie De Jacht Op De Mocro-Maffia een reis naar Turkije. Niet voor een zonvakantie, maar voor de meest gezochte crimineel van dit moment: Jos Leijdekkers aka. Bolle Jos uit Breda. Er wordt vermoed dat Bolle Jos lange tijd in dit land verbleef. Maar hoe lukt het de Bredanaar om uit handen te blijven van de internationale opsporingsdiensten? Die vraag beantwoordt Van den Heuvel in zijn serie.

Grote naam in de criminele wereld

De 31-jarige Bolle Jos heeft zich snel opgewerkt tot een belangrijke figuur in het criminele circuit. Lange tijd verbleef Bolle Jos in Dubai, waar hij vermoedelijk zaken deed met Ridouan Taghi en Rico de Chileen. Nu de kring rondom Taghi zich sluit, wordt vermoed dat Jos Leijdekkers een deel van het netwerk heeft overgenomen. Dit maakt hem een grote naam in de criminele wereld. Bolle Jos staat naast de Nationale Opsporingslijst ook op de EU Most Wanted-lijst van Europol.

Het nieuwe seizoen van de misdaadserie De Jacht Op De Mocro-Maffia is te bekijken op Videoland.