Afbeelding
Foto: Arriva

In- en uitchecken met betaalpas nu ook mogelijk in buurtbussen van Arriva

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

NOORD-BRABANT - In de buurtbussen van Arriva is het nu mogelijk om in- en uit te checken met de betaalpas, als onderdeel van het nieuwe OVpay-systeem. Deze handige betalingsmethode biedt reizigers een eenvoudige en flexibele manier om te betalen voor hun reizen zonder de noodzaak van kortingen of abonnementen. 

Reizigers kunnen nu ook gemakkelijk reizen en betalen in de buurtbussen door simpelweg in- en uit te checken met hun betaalpas, zonder de noodzaak van kortingen of abonnementen. Het blijft ook mogelijk om te reizen met de OV-chipkaart of om een kaartje aan boord te kopen. Deze betaalmogelijkheid maakt deel uit van OVpay, de nieuwe betalingsmethode in het openbaar vervoer.

OVpay, geïntroduceerd in oktober 2022, maakt het mogelijk om in en uit te checken met contactloze betaalpassen, creditcards, telefoons of smartwatches in de bus. Deze optie is sinds eind september beschikbaar in Brabant. In de eerste weken na de introductie checkte één op de vier reizigers die een los kaartje kochten al in met hun telefoon, betaalpas, creditcard of smartwatch, in sommige regio’s zelfs één op de drie. Het tarief bij OVpay is gelijk aan dat van de OV-chipkaart, gebaseerd op de afstand die wordt gereisd. Dit is meestal voordeliger dan een los kaartje.

Buurtbussen verbinden dorpen en steden

De buurtbussen van Arriva zorgen ervoor dat veel plaatsen bereikbaar blijven met het openbaar vervoer. Ze verbinden dorpen en steden volgens een vaste dienstregeling en route. Arriva heeft bijna 150 acht-persoons buurtbussen die worden gereden door vrijwillige chauffeurs. Ook vrijwillige buurtbuschauffeur worden? Geïnteresseerden die ook chauffeur willen worden op de buurtbus, kijken op: www.werkenbijarriva.nl/buurtbus..