Afbeelding
Foto: Detoeristbreda.nl

Nieuwbouw op locatie van afgebrande Toerist gaat bijna van start

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Op de locatie van de voormalige cafetaria de Toerist zullen 48 nieuwbouwappartementen komen. Het nieuwbouwplan met de gelijknamige naam is voor ruim 90 procent verkocht, en naar verwachting starten de grondwerkzaamheden in mei.

Het is ruim een jaar geleden dat het pand van cafetaria de Toerist in vlammen opging bij een grote brand. Waar vorig jaar nog het verbrande pand stond, wordt komende maand gestart met de grondwerkzaamheden voor het gelijknamige nieuwbouwcomplex De Toerist. 

Appartementen

De toerist zal bestaan uit 5 verdiepingen met in totaal 48 appartementen. Het gaat om tweekamerappartementen variërend in grootte van 26 m2 tot 50 m2. De duurzame appartementen hebben allemaal minimaal energielabel A++. Het complex krijgt een gemeenschappelijk fietsenstalling en dakterras. Parkeren is mogelijk in de half verdiepte parkeerkelder. “Op dit moment is ongeveer 92% ofwel definitief verkocht of onder optie. Wij verwachten eind volgende week op 92% definitief te zitten waarna wij de laatste 4 appartementen gaan aanbieden”, laat de makelaar weten. 

De Toerist is onderdeel van de ontwikkeling op het voormalig Hero-terrein. Lees er hier meer over.