Afbeelding
Foto: Stappen en Shoppen

Dit zijn de winnaars van de Bredase Horeca en Retail Awards

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA -Op maandag 22 april vonden de Stappen & Shoppen Awards plaats bij STRND Breda. Het was de eerste keer sinds 2019 dat het evenement weer door kon gaan. Het ondernemersgala mocht ruim 1200 gasten van meer dan 300 verschillende bedrijven uit de horeca, retail en de culturele sector ontvangen. Het was een feestelijke avond met veel awards en verschillende optredens van onder andere Sem Rozendaal en Miss Antoni met Dance Nation Breda. 

De Stappen & Shoppen Awards worden sinds 2013 georganiseerd en zijn bedoeld als stimulans en erkenning voor ondernemerschap in de regio. De laatste editie vond plaats in 2019, waarna het evenement door Corona en de nasleep ervan niet meer door kon gaan.

Alle gasten werden in gala ontvangen op de rode loper en genoten van een avond vol culinaire lekkernijen, drankjes, awards en bijzondere optredens. Eigenaar Arathorn Gummlich verwelkomde alle gasten met een emotionele speech, waarin ook de lastige coronaperiode met haar nasleep in werd benoemd. Hij sprak veel bewondering uit voor alle ondernemers die zich hier doorheen hebben gevochten en benadrukte dat er op deze avond “geen verliezers en alleen maar winnaars zijn”. 

De Stappen & Shoppen Awards werden gepresenteerd door Dyon Haagenaars van DC Models. In totaal werden er 10 Shoppen Retail Awards en 10 Stappen Horeca Awards uitgereikt. Deze publieksprijzen zijn alleen gebaseerd op het aantal stemmen. Daarnaast werden de vijf hoofdwinnaars van beste café, restaurant, hotel, recreatief en winkel bekend gemaakt. Deze winnaars werden bepaald door het aantal stemmen in combinatie met een jury-oordeel. 

Het team van Stappen & Shoppen kijkt terug op een geslaagd evenement. “Iedereen heeft het ontzettend naar de zin gehad en velen hebben ons persoonlijk bedankt voor de geweldige avond. De overweldigende opkomst en alle positieve reacties hebben ons diep ontroerd en we kijken met plezier uit naar de editie van 2025!”

5 Hoofdwinnaars
Beste winkel: Bastiaansen Modestad
Beste café: PROOST
Beste restaurant: The Streetfood Club
Beste hotel: Hotel Nassau

Winnaars Shoppen Retail Awards
Intersport Oosterhout (Sport & Leisure),
De Spellenwinkel (Music, Books & Games),
Boutique Peridot (DIY),
AMAC (Electronica),
Yorimage (Beauty & Health),
John Visser Speelgoed (kids),
L’Odor gifts & jewels (accessoires),
Bakkerij Adams (eten & drinken),
De Toren Interieurs (Lifestyle & wonen),
Bomont (mode).

Winnaars Stappen Horeca Awards
Il Limone (koffie, lunch & lekkers),
Porta Sud (fine dining),
Veemarktplein (internationaal),
L’Anatra (mediterraans),
Con Fuego (Latijns-Amerikaans),
The Tiger Club (Oosters),
Golfpark de Haenen (recreatief),
Brouwcafé Frontaal (Grand/borrel café),
Café Oranje (uitgaan),
Boutique Hotel Nouveau van Ham (slapen).