Afbeelding
Foto: Wijkagenten Breda Zuid West

Agenten in de weer met vlaggetjes om Ahornstraat oranje te kleuren

Door: Michel Claessens Algemeen

BREDA - De strijd om dé Oranjestraat van Nederland is losgebarsten. De afgelopen weken zijn de bewoners van de Ahornstraat in Tuinzigt druk bezig geweest met het versieren van hun straat. Daarbij hebben ze al veel hulp uit de wijk gekregen en zelfs de politie helpt een handje mee.

De bewoners van de Ahornstraat zijn al sinds begin april in de weer met vlaggetjes, oranje zeilen en lichtsnoeren. De versieringen zijn natuurlijk bedoeld voor het aankomende EK, de bewoners hebben ook een ander doelvoor ogen: Dé Oranjestraat van Nederland worden. Hierbij krijgen ze naar eigen zeggen veel hulp uit de wijk en woensdagmiddag kwam ook de politie even helpen.

Wijkagenten aan de slag

De wijkagenten Breda Zuid West hadden gisteren een ‘clusterdag’, wat wil zeggen dat ze die dag vrij zijn van verplichte dienst voor overleg. Omdat ze de tijd hadden, leek het de agenten leuk om de bewoners van de Ahornstraat een handje te helpen in hun strijd om de Oranjestraat te worden. "Als wijkagenten zouden wij het natuurlijk ook heel tof vinden als deze straat gaat winnen. Dan zijn we toch een beetje trots," laten de wijkagenten via Instagram weten.

Twee uur lang hebben de agenten samen met de bewoners vlaggetjes opgehangen. "Het was een warme, geslaagde middag en wat ons betreft een perfect moment om eens op een andere manier de verbinding te zoeken. Nu begrepen we dat de strijd vooral met Den Haag wordt aangegaan, dus nu zijn we natuurlijk heel benieuwd hoe de wijkagenten daar hun steentje bijdragen."

.