Na regen komt zonneschijn.
Na regen komt zonneschijn. Foto: Nico Koevoets

Later vandaag veel regen, prachtig Hemelvaartsweekend

Door: Nico Koevoets Algemeen

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor maandag 6 mei 2024 en de komende dagen.

Algemene luchtdrukverdeling
Bij het westen van Frankrijk ligt een lagedrukgebied. De komende 24 uren trekt dit systeem over Frankrijk oostwaarts. Een regenfront ervan bereikt Brabant later vanmiddag en blijft een hele poos slepen over onze regio. De hoeveelheden neerslag kunnen daardoor behoorlijk oplopen. Vanaf woensdag bouwt zich een hogedrukgebied over onze omgeving op met kern boven de Noordzee. Een prachtig Hemelvaartsweekend ligt in het verschiet.

Maandag 6 mei 2024
In de ochtend droog en bewolkt met soms een flets zonnetje. Vanmiddag dikkere wolken en tweede helft van de middag, vanavond en vannacht langdurig regen. De maximumtemperaturen van 18 graden zijn nu al bereikt. De wind waait zwak tot matig uit het oosten, gemiddeld 2 tot 3 Beaufort.

Dinsdag 7 mei 2024
Aanvankelijk bewolkt met nog wat regen. Geleidelijk droog, blijft nog wel een poos grijs. Later op de middag en in de avond wat zon. Maxima rond 15 graden en een matige noordenwind van 3 Beaufort.

Woensdag 8 mei 2024
Een hogedrukgebied bouwt zich boven de Noordzee. Het wordt zonniger met stapelwolken. Matige noordenwind van 3 Beaufort. Maximumtemperaturen rond 16 of 17 graden.

Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei 2024
Zonnig met in de loop van de dag wat mooi weer cumulus. Droog. De wind is zwak uit noordoost, 1 of 2 Beaufort. Het voelt aangenaam aan bij 19 graden, in het stadscentrum is 20 graden goed mogelijk.

Zo was het weer Bevrijdingsdag, zondag 5 mei 2024
Maximumtemperatuur: 19,5 graden
Minimumtemperatuur: 9,9 graden
Neerslag: droog
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld maandag 6 mei 2024 om 11:41 uur