Een eerdere recordpoging in 2008 in Amsterdam.
Een eerdere recordpoging in 2008 in Amsterdam. Foto: Roeivereniging Breda

Roeivereniging Breda viert 50-jarig bestaan met wereldrecordpoging

Door: Olaf Knook Algemeen

BREDA - Roeivereniging Breda bestaat 50 jaar en dat laten ze weten ook. De ruim tweehonderd leden gaan op de pontons voor het Spanjaardsgat proberen een wereldrecord uit 2012 te verbreken. De roeiers gaan voor de grootste klas ooit die een uur lang non-stop simultaan roeit op de ergometer. Wethouder Eddie Förster geeft op zaterdag 18 mei het startschot.

Ter ere van haar 50-jarig bestaan zet Roeivereniging Breda deze maand een indrukwekkende wereldrecordpoging neer: De grootste klas ooit die een uur lang non-stop simultaan roeit op de roeimachine. Het huidige record is in handen van het Akademischer Sportverband uit Zürich, met 191 deelnemers in 2012. De Bredase roeivereniging gaat dit record op 18 mei proberen uit de boeken te schieten met maar liefst 225 leden.

Jongste en oudste deelnemer

Als dit lukt, wordt deze prestatie vastgelegd in het Guinness Book of World Records. De opwarming begint om 10.30 uur bij het Spanjaardsgat. De jongste deelnemer is 11 jaar oud en de oudste is 84. Wethouder Eddie Förster zal het startschot geven om 11.30 uur op de pontons, waar de wereldrecordpoging plaatsvindt. Een muzikale omlijsting maakt deze poging compleet. Supporters zijn van harte welkom om aan te moedigen.