Afbeelding
Foto: Politie.nl

Taxichauffeur bedreigd met een mes na ruzie over de prijs van een taxirit

Door: Michel Claessens Algemeen

BREDA - Een taxichauffeur is afgelopen nacht bedreigd met een mes na een geschil met een klant over de prijs van de taxirit. De chauffeur vluchtte vervolgens weg uit de auto en alarmeerde de politie. De ter plaatse gekomen agenten hebben een 56-jarige verdachte aangehouden.

Het incident gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag rond 01:00 uur op de Nieuwe Prinsenkade. De taxichauffeur stond daar te wachten op klanten toen er een man naar hem toe kwam. Deze man vroeg hem hoeveel het zou kosten om hem naar de Haagse Beemden te brengen. De chauffeur vertelde hem dat dit rond de 30,- euro zou uitkomen. Dit vond de man te duur en hij liep weer weg.

Even later kwam de man toch terug en stapte hij in de taxi. Hij vroeg de chauffeur om hem naar de Haagse Beemden te brengen. Eenmaal daar vertelde hij dat hij niet van plan was om meer dan 15,- euro te betalen. Ook beschuldigde hij de chauffeur van oplichterij. Wanneer de chauffeur aangaf dat de man gewoon het hele bedrag moest betalen, trok de verdachte plotseling een mes en bedreigde hij de chauffeur. De chauffeur vluchtte uit de auto en belde snel de politie. Even later werd de 56-jarige verdachte aangehouden door toegesnelde agenten.