Maar liefst 18 paren stapten op 11-11-'11 in Breda in het huwelijksbootje. foto's Janet Olde Wolbers.
Maar liefst 18 paren stapten op 11-11-'11 in Breda in het huwelijksbootje. foto's Janet Olde Wolbers.

Baronie TV vanuit Huis van de Heuvel

Cultuur carnaval

HEUVEL - Baronie TV zendt de komende carnaval uit vanuit het Huis van de Heuvel aan het Monseigneur Nolensplein in de Heuvel. Dat laat Ad Romijn van de carnavalszender weten.

BaronieTV kwam de afgelopen jaren vanuit de NHTV aan de Archimedesstraat. “Ons oog is op het Huis van de Heuvel gevallen omdat dat mooi ligt, met goede parkeergelegenheid en goede faciliteiten biedt.”

Romijn laat weten dat net als dit jaar ook tijdens de uitzending van BaronieTV weer getrouwd kan worden. “Toen was er uiteindelijk een stel dat het aandurfde”, aldus de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. “Er waren wel meerdere stellen die zich hadden aangemeld, maar die vonden het uiteindelijk toch wat eng.”

Trouwen kan tijdens een van de uitzendingen op vrijdag 28 februari, zaterdag 1, zondag 2, maandag 3 of dinsdag 4 maart. “Vanwege de programmering kan de huwelijksceremonie op vrijdag alleen plaatsvinden in de vroege avonduren. Voor de andere dagen geldt dat daar overleg over mogelijk is”, aldus Romijn.

Familie, vrienden, bekenden en een carnavalskapel zijn ook welkom in de studio. Het huwelijk wordt dus rechtstreeks uitgezonden op Baronie TV. “Natuurlijk hangt er een carnavaleske sfeer in de studio, maar het gaat wel om een écht huwelijk. Het wordt officieel door een ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Breda én volgens de geldende regels gesloten”, laat Romijn weten, die dit jaar als presentator het huwelijk voltrok.