Afbeelding

Hossen op de Markt krijgt vervolg

Cultuur carnaval

BREDA - Na een geslaagde eerste editie met honderden opblaaskrokodillen zet de BCV de ingeslagen weg voort met meer carnaval op straat. De zondagavond met carnaval staat daarom ook dit jaar weer in het teken van Hossen op de Markt. Om 20.00 uur wordt tout carnaval vierend Breda verwacht voor nieuwe podium bij het stadhuis.

De heren van Hossen op de Markt doen er dit jaar nog een schepje bovenop. Twee uur lang is het podium voor het stadhuis de plek voor een show met live artiesten, verrassingen en vooral heel veel carnavalsmuziek. Jaap Meeldijk van de organisatie: "Vorig jaar was voor ons echt nog een beetje proefdraaien. We hadden het goed voorbereid, maar we wisten niet goed wat we konden verwachten. Plotseling stond er een paar duizend man op de markt en werd het een onvergetelijk feest!"

Het Kielegatse carnaval heeft een lange traditie van buitencarnaval met de Grote Markt als het epicentrum van de festiviteiten. Om deze traditie te behouden voor toekomstige generaties richtte de BCV enkele jaren geleden de Commissie Straatcarnaval op, met het nieuwe evenement Hossen op de Markt op zondagavond als gevolg.

Kersverse voorzitter Jacques de Smit van Straatcarnaval: "We zijn ervan overtuigd met de invulling van het programma het buitencarnaval weer te voorzien van een nieuwe impuls. Het moet weer mooier en grootser worden dan voorgaande jaren. Wat ons betreft wordt het dweilen én blijven plakken!"