Afbeelding
Foto: Tom van der Put

Breda Barst luidt de noodklok: ‘Toekomst is onzeker’

Door: Bregje Kop Cultuur

BREDA - De toekomst van Breda Barst is onzeker. Dat laat de festivalorganisatie weten middels een brief aan haar volgers. Om ook in 2023 weer een festival te kunnen organiseren heeft de organisatie een startkapitaal nodig. “Daarom luiden we vanaf nu de noodklok.”

Na twee festivalloze zomers was het dit jaar de hele zomer prachtig festivalweer, op één weekend na. Tijdens de jubileumeditie van Breda Barst heeft het het hele weekend behoorlijk geregend. “Daardoor bleven veel bezoekers weg, waardoor de omzet ontzettend tegenviel”, aldus de organisatie. “In combinatie met de huidige inflatie en veranderende markt, zorgt dit voor een grote uitdaging voor toekomstige edities.”

Breda Barst laat weten dat het organiseren van een gratis toegankelijk festival steeds lastiger wordt. “Toch willen we ons daarvoor in blijven zetten, zodat iedereen, jong en oud, arm en rijk, kan blijven genieten van ons mooie festival.”

Door de tegenvallers van afgelopen edities is het financiële reserve van Breda Barst op. “En dus hebben we een startkapitaal nodig van 100.000 euro. Dit bedrag is nodig om bijvoorbeeld bands en leveranciers te kunnen betalen”, aldus de organisatie. “Daarom luiden we vanaf vandaag de noodklok. Hierbij vragen we onze bezoekers om hulp.”

Zo kun je helpen
Breda Barst helpen kan op verschillende manieren. Zo kun je je aansluiten bij ‘de Club van 100’. Dit kun je doen door middel van 250 euro te doneren of een veelvoud daarvan. Je krijgt daarvoor een naamsvermelding op een banner op het festivalterrein, een exclusieve vriendenrondleiding backstage en eeuwige liefde voor terug.

Verder is het ook mogelijk om sponsor te worden. Er zijn vijf verschillende sponsorpakketten. Sponsoren kan vanaf 50 euro. Daarnaast kun je ook nog items uit de webshop kopen om Breda Barst te steunen óf eenmalig doneren.