Afbeelding
Foto: Gré van Pelt

Een nieuw volkslied voor Breda? Dit is de nieuwe single van Prins Arie

Door: Hanneke Marcelis Cultuur Uitgelicht

BREDA - Arjan Broeders, bij veel Bredanaars beter bekend als Prins Arie d’n Irste, heeft vrijdag een eigen nummer uitgebracht. Arjan liep al jaren met het idee om een lied over Breda te schrijven, en kiest nu zijn 4e en laatste seizoen als Prins van het Kielegat om van dat idee werkelijkheid te maken. “Ik hoop dat het een soort volkslied van Breda wordt.”

Er zijn al verschillende mooie nummers over Breda gemaakt. En sinds vandaag is daar een nummer bijgekomen, dankzij niemand minder dan Arjan Broeders. Hij zwaait deze carnaval voor de vierde en laatste keer de scepter over het Kielegat. Voor hem is dat een mooi moment op zijn nummer uit te brengen. Het nummer ‘Breda je zit in mijn hart’ is een ode aan de stad, en Arjan hoopt dan ook dat het een soort nieuw  ’volkslied’ voor Breda kan worden.

Producer
Arjan liep al jaren met het idee rond om een lied over zijn stad te maken. Afgelopen september bedacht hij al spelenderwijs op zijn gitaar een tekst en melodielijn. Met die demo ging hij naar producer Manfred Jongenelis die er vervolgens een arrangement van heeft weten te maken. “Het nummer ‘Breda, je zit in m’n hart’ is een eigentijds lied en gemaakt met een lekkere melancholische meedein melodie. Het is een echte promotie van Breda waarin de Grote Toren en tal van elementen die de stad mooi maken worden genoemd. Daar wordt het leven nog echt gevierd en die plekken zitten ook echt in mijn hart”, vertelt Arjan.

“Een aantal mensen uit mijn omgeving die het lied al hebben gehoord zijn in ieder geval overweldigend enthousiast. Ik hoop echt dat bij veel plaatsgenoten het bloed sneller gaat stromen als ze ‘Breda, je zit in mijn hart’ luidkeels meezingen’. 

Optreden
Op dinsdagavond 21 februari 2023 neemt Arjan Broeders onder toeziend oog van een paar duizend man afscheid op de Grote Markt. Hij zal de menigte trakteren op een spetterend optreden waar hij zijn allereerste single ‘Breda, je zit in m’n hart’ten gehore brengt.