Afbeelding
Foto: Stichting KOP

‘Dirk Dobber’ dobbert binnenkort midden in het gras van Bredase Boeimeerpark

Door: Eveline Jansen Cultuur

BREDA- In het Bredase Boeimeerpark wordt binnenkort een prachtig kunstwerk onthuld door wethouder Marike de Nobel. ‘Dirk Dobber’, een nieuw kunstwerk gemaakt door Bobbi Cleij, zal op een berg water midden in het gras van het park geplaatst worden. Onder begeleiding van Stichting KOP (Kunstenaars Ontwikkel Platform) en in samenwerking met keramiekwerkplaats Struktuur 68 in Den Haag en atelier Luigi Zuliani in Zoetermeer, ontwikkelde Bobbi haar kleine schetsvoorstel van klei, in opdracht van de gemeente Breda, door naar een levensgroot keramiek werk voor in het park. 

Binnenkort dobbert ‘Dirk’ in zijn rode zwembroek op een berg water midden in het gras van het Bredase Boeimeerpark. Wethouder Marike de Nobel onthult op zaterdag 23 maart om 16 uur ‘Dirk Dobber’, een nieuw kunstwerk gemaakt door Bobbi Cleij.

Bobbi studeerde in 2022 af als beeldend kunstenaar aan St.Joost School of Art & Design in Breda, met wonderlijke romantische verbeeldingen van alledaagse taferelen in keramiek. In oktober 2022 volgde ze samen met vijftien andere startende kunstenaars een intensieve workshopweek over kunst in de openbare ruimte bij Kunstloc Brabant. Onder begeleiding van KOP, die startende professionele kunstenaars vijf jaar na hun afstuderen begeleid, en in samenwerking met keramiekwerkplaats Struktuur 68 in Den Haag en atelier Luigi Zuliani in Zoetermeer, ontwikkelde Bobbi haar kleine schetsvoorstel van klei, in opdracht van de gemeente Breda, door naar een levensgroot keramiek werk voor het park. Een groot drijvend figuur in het water. Bobbi brengt de schoonheid van onhandige momenten, die we in het dagelijks leven juist proberen te verbergen of te voorkomen, speels en humorvol in beeld. Met haar werk daagt ze bezoekers uit om de vanzelfsprekendheid van het alledaagse te herwaarderen. Iedereen is van harte welkom bij de onthulling van het kunstwerk.