Afbeelding
Foto: Henk Voermans

Nieuw festival op pontons in de Haven mikt op 3000 bezoekers per dag

Door: Hanneke Marcelis Cultuur

BREDA - Breda krijgt de pontons weer terug in de Haven tijdens een nieuw pinksterfestival. Spinola Live zal tijdens het Pinksterweekend plaatsvinden op de pontons in de Haven.

Spinola Live gaat jong en oud in het weekend van Pinksteren voorzien van muzikale gezelligheid. De dagen worden gevuld met Tribute Bands van onder andere Queen, André Hazes en Toto.

Organisatoren Dirk van de Voort, Maarten Brink en Job van Summeren van ‘Spinola Breda’ zijn laaiend enthousiast. “We waren het er gelijk over eens. Met het terugkeren van de pontons tijdens het Jazz Festival en Spanjaardsgat Festival kwam er ruimte. Wij dromen al een tijd van een eigen festival dus dan is de keuze snel gemaakt!, geeft Job van Summeren aan. De organisatie hoopt op 3000 bezoekers per dag.

Zaterdag kan het publiek komen luisteren en dansen op classics van Queen (IT) , Tina Turner, U2 en Toto. Zondag krijgt het Nederlandse lied aandacht met André Hazes, De Dijk, Doe Maar, en Stiekem Gesjanst! “Dit zijn toch wel acts waar iedereen in de stad iets mee heeft en de bands zijn echt heel erg goed. Ze houden het originele werk keurig in ere en dat maakt het zo gaaf”, aldus Dirk van de Voort

Om aan boord te komen van de pontons heb je tickets nodig. “De bands zijn van formaat en dat moet ergens vandaan komen. Maar we weten zeker dat niemand spijt zal krijgen van een bezoek aan Spinola Live”, aldus Maarten Brink (Mede eigenaar Spinola).