Afbeelding

Politiek schaart zich achter behoud buurtmeester

Economie

TUINZIGT – Het behoud van buurtmeester Wil Vermeulen in Tuinzigt krijgt steun van alle politieke fracties. De fracties waren deze week op werkbezoek bij de buurtmeester.

Daar kregen ze volgens verschillende fracties niets anders dan lof te horen over het werk van Vermeulen. Raadslid Dick Vuijk van Breda’97 kreeg er van de bewoners zelfs 700 handtekeningen. Tijdens de gemeenteraadsvergadering donderdagavond reikte hij deze uit aan wethouder Bob Bergkamp.

Kinderen en andere bewoners uit de buurt bezochten donderdagavond de raadsvergadering. Compleet met spandoek en lantaarn uitten zij hun ongenoegen. “Buurtmeester moet blijven”, was hun duidelijke boodschap.

De SP gaat het ook om behoud van de ervaring die Vermeulen heeft opgedaan inde twee jaar dat hij buurtmeester is. "Laten we dan in ieder geval voorstellen de functie met drie maande te verlengen", vindt raadslid Joyce van der Sanden. "Dan kan hij de eventuele stadsmarinier die hem overneemt inwerken en gaat die ervaring niet verloren."

Maar Bergkamp kan niet veel aan het besluit doen. “Het project buurtmeester was van tijdelijke aard, net zoals de financiering daarvoor”, legt hij uit. “Die kwam voor een gedeelte ook van de wooncorporaties.” Bergkamp belooft er nog wel over te praten met corporaties. Voor het einde van het jaar komt het college met een visie.