http://www.bredavandaag.nl/nieuws/algemeen/2011-06-27/betaald-parkeren-zorgt-voor-veiligheid-bij-galderse-merenfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/algemeen/2011-06-27/betaald-parkeren-zorgt-voor-veiligheid-bij-galderse-merenfoto Erik Eggens

Opbrengst parkeren Galderse Meren Pinksteren succes

Economie

BUITENGEBIED ZUID-WEST – De gemeente haalde het afgelopen Pinksterweekend meer dan de helft aan parkeergeld op wat vorig jaar in een heel seizoen bijeen werd geschraapt. In totaal kwamen op zaterdag, zondag en maandag 3800 bezoekers naar de zwemplas.

De gemeente meldt dat er op zaterdag 1000 en zowel op zondag als maandag 1400 betalende klanten zijn geweest. Het is nog niet precies bekend of zij het tarief van zeven euro (voor 16.00 uur) of van vier euro (na 16.00 uur) betaalden.

Uitgaande van een gemiddelde prijs zat er maandagavond zo’n 20-duizend euro in de kassa. In 2011 leverde het parkeergeld in totaal 38-duizend euro op. “Het is fijn om te zien dat de voorziening goed wordt gebruikt”, aldus een woordvoerster van de gemeente.

Vorig seizoen werd voor het eerst in de vorm van een pilot het parkeertarief gevoerd. Toen verwachtte het college van burgemeester en wethouders 200-duizend euro aan opbrengsten binnen te halen.

Dat mislukte, mede door het slechte zomerweer, jammerlijk. Volgens de gemeente was er vorig jaar sprake van twee topdagen en drie relatief drukke dagen. Ook besloot de gemeente het variabele tarief in te stellen in de hoop meer bezoekers te trekken.

Het stadsbestuur ziet zowel 2011 en 2012 als overbruggingsjaren. Voor deze zomerperiode verwacht het stadsbestuur juist 150-duizend euro positief te kunnen boeken. “Van de opbrengsten, zoals met afgelopen Pinksterweekend moeten de personeelskosten nog wel worden afgehaald”, benadrukt de woordvoerster.