Inval bij Van Puijfelik. foto Erik Eggens
Inval bij Van Puijfelik. foto Erik Eggens

China stuurt 'vervuild papier' Van Puijfelik Breda terug

Economie Van Puijfelik

BREDA - De Chinese autoriteiten hebben na een tip van het openbaar Ministerie 400 ton aan vervuild papier teruggestuurd naar afzender Van Puijfelik in Breda. Dat meldt het Financieele Dagblad maandag.

De dertig containers kwamen dit weekeinde aan in Rotterdam, waar de inhoud er van begin dit jaar vertrokken als recyclebaar oud papier. Het OM stelde al eerder een onderzoek in naar het papierrecyclingbedrijf in Breda. De twee directeuren werden aangehouden en drie dagen later weer vrijgelaten. De rechter stelde toen de directeuren van Van Puijfelik in het gelijk.

De advocaat zegt tegenover het FD dat de beschuldigingen ongegrond zijn. Het papier zou afkomstig zijn uit het Verenigd Koninkrijk. De afgelopen 20 jaar zou het bedrijf meer dan 450.000 containers papier hebben uitgevoerd.

De Chinezen zouden sinds enige tijd strenger toezien op ladingen oud papier die het land binnenkomen. Dat leidt tot grote vertragingen in de Chinese havens, zo schrijft de krant.

Het terugsturen van het papier zou voor rekening van Van Puijfelik komen. Zij wordt verantwoordelijk gehouden voor het verschepen van de 30 containers naar Nederland en voor de opslag in de Chinese haven van Zhangjiagang.

Het advocatenkantoor van Van Puijfelik laat weten dat zowel de advocaat als de directeuren Van Puijfelik geen commentaar willen geven.