Café 't Piggenhuys in de Nieuwstraat. foto Ivo van Stiphout
Café 't Piggenhuys in de Nieuwstraat. foto Ivo van Stiphout

Gaycafé ‘t Piggenhuys maakt comeback als Piggy's

Economie

CENTRUM - ‘t Piggenhuys is weer terug in Breda onder de naam Piggy's. Joyce Smith en haar partner Nicole Lefevre hebben de homokroeg nieuw leven ingeblazen. Sinds 23 mei is het café weer open voor jong en oud, man en vrouw, homo en bi-nieuwsgierig.

Het café werd zwaar gemist in Breda, weet Smith. “Dat vonden niet alleen wij, dat hoorden we ook vanuit de homo-scene in Breda.” Het gaycafé was een begrip in de stad. De kroeg sloot in november na 35 jaar de deuren. Smith en haar vriendin waren vaste bezoekers van het café en hebben elkaar daar zelfs ontmoet. “We kwamen er zelf al zo’n tien jaar lang. Het was echt ons stamcafé.”

Piggy's heeft een facelift gekregen. “Het is allemaal wat frisser en fruitiger. De inrichting is moderner. We willen daarbij aansluiten bij de hedendaagse homoscene, die ook op een bepaalde manier moderner is geworden.” Smith benadrukt dat ook aan de oude klantenkring is gedacht. Zo komt de populaire vrouwen-avond weer terug na de bouwvak.

De nieuwe eigenaressen willen niet de stempel van een gaycafé benadrukken. “Die stempel heeft het café natuurlijk al jaren, maar de doelgroep is ruimer geworden. Een vriendengroep met een homo komt nu ook bij ons." Ook willen de vrouwen zondags om 2 uur al open zodat homo's met hun moeders nostalgisch kunnen klessebessen.