Afbeelding
Freek de Swart

Gemeente verwacht faillissement Streetwise

Economie

BREDA - De gemeente verwacht dat bij Streetwise Breda BV binnenkort het faillissement wordt aangevraagd. Wethouder Bergkamp concludeert dit na gesprekken met betrokkenen. Hieruit zou zijn gebleken dat de financiële situatie rondom Streetwise ‘meer dan zorgwekkend is.’

Vanwege een huurachterstand van enkele maanden zou Streetwise haar activiteiten niet kunnen voortzetten in het hoofdkantoor aan de Willemstraat. Het restaurant De Ark van Streetwise zou volgens de gemeente inmiddels al gesloten zijn. Kok Radim Mazanek bevestigt dat het restaurant in ieder geval deze week dicht is.

De gemeente heeft een financiële relatie met Streetwise via ATEA. Zo zijn er mensen die een leerwerk traject bij het bedrijf volgen. Ook werken er mensen met een baanbonus-subsidie bij Streetwise. Verschillende betrokkenen gaven eerder aan in financiële problemen te zijn geraakt doordat ze niet zijn uitbetaald. De ATEA-groep gaat deze mensen opvangen en begeleiden naar een alternatieve werkplek. Verder overlegt de gemeente met het UWV om te kijken wat er qua ww-uitkeringen mogelijk is.

De financiële schade voor de gemeente zelf is door het wegvallen van Streetwise beperkt. Baanbonussen worden maandelijks uitbetaald en leer-werktraject kosten de gemeente geen extra geld.