Afbeelding

Bredase Westenburg Assurantiën bedenkt online rijsimulatie voor buschauffeurs

Economie

BREDA - Het bedrijf Westenburg Assurantiën uit Breda heeft samen met openbaar vervoerbedrijf Connexxion een online rijsimulatie voor buschauffeurs ontwikkeld. De innovatie is onder andere gericht op het vergroten van de verkeersveiligheid, het versterken van de band met de klant en het verlagen van de schadelast.

De online rijsimulatie voor buschauffeurs bestaat uit een e-learningtraject en uit een online rijstijltest. “Het innovatieve zit er in dat nu een onbeperkt aantal chauffeurs tegelijkertijd hun rijvaardigheden kunnen verbeteren én op een voor hen vertrouwde plek, bijvoorbeeld achter de computer thuis,” aldus Richard van Dijck, commercieel directeur van Westenburg Assurantiën.

Met het idee won het Bredase bedrijf een bedrag van 7500 euro met de Generali AM Innovatieprijs, een belangrijke prijs voor financieel adviseurs. Van Dijck wil dit bedrag gebruiken om de toepassing breed inzetbaar te maken. “Het succes van onze innovatie staat of valt met het gebruik door zoveel mogelijk busbedrijven. We willen deze innovatie dus niet voor onszelf houden maar via licenties beschikbaar maken voor andere financieel adviseurs.”

Volgens de vakjury van de Innovatieprijs wordt er met het idee een win-win situatie gerealiseerd voor verkeersdeelnemers, buschauffeurs en hun werkgever, adviseur en verzekeraar. Juryvoorzitter dr. Hermen van der Lugt: “Westenburg laat met de online rijsimulatie voor buschauffeurs zien dat de rol van een adviseur verder kan gaan dan het verzekeringsproduct. De toepassing ervan voor onder andere het oefenen van omleidingsroutes en het trainen op het voorkomen van letselschades, is vernieuwend binnen onze branche.”