De BZW regelde voor dinsdag 10 januari 2017 een trein tussen Breda en Antwerpen. Daarmee wilde de werkgeversorganisatie een signaal afgeven naar Den Haag over het uitblijven van een trein over het HSL-spoor.
De BZW regelde voor dinsdag 10 januari 2017 een trein tussen Breda en Antwerpen. Daarmee wilde de werkgeversorganisatie een signaal afgeven naar Den Haag over het uitblijven van een trein over het HSL-spoor. Wijnand Nijs

Nieuwe Business Awards Baronie van Breda moet dé award voor bedrijfsleven zijn

Economie

BREDA - Het moet dé award zijn die je als bedrijf in de Baronie wil ontvangen: de Business Award Baronie van Breda. De prijs wordt tijdens een Awardshow mét keynotespreker op 3 april aanstaande uitgereikt.

Het initiatief van de prijs komt van de Stichting Business Awards Breda e.o, opgericht speciaal voor deze prijs. Initiatiefnemers zijn onder meer Rabobank, Van Oers Accountancy en Avans. “Wij vroegen ons af waarom in Breda op dit moment niet is gelukt wat wel in Den Bosch en Tilburg wel lukt”, vertelt Ton Jongeneelen, die vanuit de Rabobank ook in het stichtingsbestuur zit.

Het doel van de prijs is het ondernemerschap in Breda, Etten-Leur en Oosterhout op de kaart te zetten. “We willen er ook een prestigieuze avond van maken”, aldus Jongeneelen. Tijdens die avond worden de drie genomineerden in het zonnetje gezet en wordt de uiteindelijk winnaar bekendgemaakt.

De prijs krijgt jaarlijks een thema. Dit jaar is dat Employer Branding met als ondertitel ‘Hoe sterk is uw werkgeversmerk?’.  “De prijs komt vanuit de drie o’s, onderwijs, overheid en ondernemerschap”, licht Ton Jongeneelen toe. Vandaar ook dat Paul Rüpp (bestuursvoorzitter Avans), burgemeester Paul Depla en Jeroen van Glabbeek (voorzitter VNO-NCW Breda) in het comité van aanbeveling zitten.

Bedrijven kunnen zichzelf vanaf 7 december aanmelden om in aanmerking te komen voor de Awards via de website www.babvb.nl. “Daarna krijgen ze een vragenformulier dat ze voor 24 januari moeten retourneren.” Na een eerste toets aan de hand van een vragenlijst worden zes bedrijven financieel doorgelicht. “De bedrijven moeten financieel gezond zijn.” Uiteindelijk moet dat in februari leiden tot drie genomineerden.

De bedrijven worden beoordeeld op onderscheidend vermogen op basis van ‘Employer Branding’, de vernieuwende visie op goed werkgeverschap, de bedrijfscultuur, talentontwikkeling en de reputatie. Business Awards Baronie van Breda wil het beste bedrijf de award overhandigen. “Maar bedrijven moeten zichzelf wel aanmelden”, geeft mede-initiatiefnemer Boelo Tigchelaar aan.

Een aansprekende keynotespreker zorgt voor een inspiratievolle lezing. “We willen zeker het niveau van de Nassaulezing overtreffen”, stelt Frank van Beijsterveldt, oud-voorzitter van Businessclub Breda.  

De initiatiefnemers willen niet concurreren met bestaande prijzen zoals de Startup Awards en de Aithra Awards. “Wij willen de overkoepelende prijs zijn”, stelt Jongeneelen. “We hebben daarom ook nadrukkelijk samenwerking gezocht met businessclubs, die tegen gereduceerd tarief kaarten voor de awardshow kunnen kopen.”