Mark Scheffers en Xander Zonligt van Deba.
Mark Scheffers en Xander Zonligt van Deba. Foto: Wijnand Nijs

Deba-Trucks: Voor elk probleem een oplossing

Economie

ETTEN-LEUR - 40 Iveco Daily’s die voor het Korps Mariniers moeten worden opgebouwd tot 4x4 logistieke voertuigen. En graag voor de Kerst klaar. Het is een opdracht die past bij Deba Trucks. “Want wij zijn een bedrijfsgarage plus”, vertelt operationeel directeur Mark Scheffers.

De opdracht past in het profiel van het bedrijf, dat de vaklui in huis heeft voor een dergelijke grote ombouw van een voertuig. Maar de opdracht past vooral ook bij het DNA van Deba Trucks. “Als wij kansen zien, dan gaan we ervoor”, maakt Scheffers duidelijk.

Deba-Trucks; flexibiliteit is een vereiste

Het project voor defensie heeft een bijzonder korte doorlooptijd. Na gunning van de aanbesteding zijn er zeven maanden om tot levering op Curaçao te komen. “En het prototype voor de test moet deze maand nog af zijn”, vult zijn collega Xander Zonligt aan. Dat vraagt om een pragmatische benadering. “De eisen zijn ook pas heel kort helemaal duidelijk, dat vraagt om een flexibele instelling.”

Die instelling is simpel. “Onze mentaliteit is: er is een probleem, we bedenken een oplossing en we lossen het op”, vat de operationeel directeur het samen. “Dat doen we voor elke klant, maar je ziet dat ze daar bij defensie van gecharmeerd zijn. Die pragmatische instelling hebben ze bij het Korps Mariniers, waarvoor de voertuigen zijn, ook. Dat waarderen ze. Daardoor kunnen we snelheid maken, waardoor we in maanden kunnen leveren bij een dergelijke opdracht, in plaats van in jaren.”


Teamwerk

Zonligt geeft aan dat het bij dit soort opdrachten echt teamwerk is. “De hoofdtechnicus die hieraan werkt komt zelf met oplossingen. Wij hebben dat vertrouwen ook in het team, waarbij ieder teamlid belangrijk is ”, geeft Zonligt aan. “Maar je merkt ook dat andere mensen in het bedrijf zien dat dit werk er ligt. Mensen bieden spontaan aan om van collega’s avonddiensten over te nemen, of een extra zaterdag te komen werken.”

Voor deze klus is alle deskundigheid nodig. “We hebben de volledige kabelboom vervangen, ontwerpen de rekken voor de speciale radio’s, maken een aangepast dashboard, zorgen voor een rolkooi”, vertellen de twee. “Die diversiteit maakt ons werk leuk.”

Deba-Trucks begon bijna veertig jaar geleden in Etten-Leur en heeft inmiddels vestigingen in Bergen op Zoom en het Zeeuwse Kapelle. Voor Iveco is het al die tijd al dealer voor dit gebied, voor Fiat professional al bijna vijftien jaar. Bij het bedrijf werken zo’n 65 mensen.

“We onderscheiden ons echt door ons serviceniveau”, verwijst Scheffers ook naar het DNA van het bedrijf. “Dat houdt in dat we 24 uur per dag bereikbaar zijn, niet alleen voor defensie, maar ook voor onze andere klanten. Klanten met een bedrijfswagen willen die zo kort mogelijk kwijt. Dat geldt voor grote klanten, maar ook voor kleinere. Een timmerman wil geen vervangend vervoer, die wil zijn bus met al zijn gereedschap en materiaal zo snel mogelijk terug.”

Export van parts is bij Deba-Trucks inclusief service!

“Bij Deba-Trucks exporteren we ook veel parts incl. service. Dat betekent ook dat we monteurs naar het buitenland sturen als daar problemen zijn”, vertelt Zonligt. Dat vergt eveneens veel aandacht voor service. Hij geeft een voorbeeld van een klant in Liberia, die een paar keer achter elkaar hetzelfde onderdeel bestelde. “Dan gaan we samen op zoek naar een oorzaak. Net zoals bij een Afrikaanse klant van wie een groot deel van het wagenpark stilstond. Dan gaan we ter plaatsen meehelpen aan een oplossing en verzorgen we ook een stukje opleiding.”

Camperonderhoud

Het maakt het werk uitdagend. Die uitdaging en creativiteit komt ook om de hoek kijken bij het camperonderhoud, dat Deba sinds iets meer dan tien jaar uitvoert. “We doen het technisch onderhoud, maar ook de inrichting en aanpassingen. Van een zonnepaneel tot aanbrengen van automatische stabilisering en parkeercamera’s.”  

Werken bij Deba-Trucks? Bekijk onze vacatures!

Deba-Trucks heeft altijd vacatures openstaan voor technisch personeel, van bedrijfsautotechnicus tot bedrijfsauto-specialist. “En als iemand niet de juiste opleiding heeft, dan kan iemand bij ons beginnen en gelijktijdig de opleiding volgen”, vertelt Zonligt. “Op die manier zijn al veel mensen bij ons doorgegroeid.” Scheffers: “We geloven in mensen met de juiste motivatie en enthousiasme. Kennis kun je bijbrengen.”

Deba-Trucks
Vossendaal 21-23,
4877 AA Etten-Leur
www.deba-trucks.com
076 50 34 960

(gesponsord artikel)

Een artist impressie van het voertuig dat Deba maakt voor defensie.