Speciaal blond biertje voor Betoverend Breda.
Speciaal blond biertje voor Betoverend Breda. Foto: Stadsfotograaf Breda

Bredase brouwers presenteren Betoverend Blond tijdens Betoverend Breda

Door: Robbert Temmen Economie

BREDA - Nog iets meer dan een week en dan begint in het centrum het winterse festival Betoverend Breda. Speciaal hiervoor hebben de Bredase bierbrouwers Big Belly, De Beyerd, Brouwerij Bliksem, St Joris en Bierbrouwerij Breda de handen ineen geslagen om een speciaal goudblond biertje.

Vol trots presenteren zij Betoverend Blond met een alcoholpercentage van 6%. “Breda is de stad die al honderden jaren bekend staat om de mooie bieren die er gebrouwen worden en bij toeval hadden meerdere brouwerijen de organisatie van Betoverend Breda benaderd met het idee om een speciaal Bredaas speciaalbier te brouwen”, vertelt Jet van de Griendt, brouwer bij Brouwerij St Joris.  “Zo zijn we met elkaar in gesprek geraakt en hebben we met zijn allen dit bier geproduceerd.”

Betoverend Blond wordt gebrouwen bij Bierbrouwerij Breda, maar alle bierbrouwers verkopen het bier. Het is exclusief verkrijgbaar tijdens het festival in Breda. Je kunt hem drinken na je bezoek aan de ijsbaan of tijdens de kerstmarkt in een van de cafés in Breda. Het bier is ook te koop  bij de plaatselijke supermarkt of het VVV Kantoor aan de Willemstraat.

Betoverend Breda wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en is van 14 december 2018 tot 6 januari 2019 op de Grote Markt.