Afbeelding
Foto: BredaVandaag

Bredase City Webshop groeit door: ‘We maken lokale winkels weerbaar tegen grote webshops’

Door: Hanneke Marcelis Economie

BREDA - Het begon als een steunbetuiging aan lokale winkeliers in de moeilijke coronajaren: De City Webshop Breda. Via die online winkel kon je producten van lokale winkeliers online bestellen om nog dezelfde dag thuisbezorgd te krijgen. Dat is zo’n groot succes gebleken, dat de initiatiefnemers nu een nieuwe stap zetten. Ze gaan door onder de naam BoutiqueLocale.

Toen City Webshop Breda werd gelanceerd, was het meteen een succes. “Tijdens de lockdowns in de afgelopen jaren leek de stad haar ‘ziel’ te verliezen. Opeens besefte men hoezeer horeca en winkels de sfeer bepalen. Vooral de kleine, lokale winkeliers hadden het loodzwaar. Heel wat etalages kwamen ook echt leeg te staan”, vertelt Merel van Gijzel. “Die trieste aanblik maakte iets los bij ons: een idee om winkels van hier weerbaarder te maken, beter bestand tegen de macht van grote winkelketens en webshops.” 

En niet alleen toen de winkels gesloten waren door de coronamaatregelen werd er besteld bij de webshop. Ook nadat de winkels de deuren weer openden, bleven Bredanaars bij de lokale webshop bestellen. Daarom zetten de initiatiefnemers nu een flinke groeistap, onder een nieuwe naam: BoutiqueLocale.  

Het aanbod op de webshop komt van lokale boutiques: bijzondere merken en producten van  dichtbij. BoutiqueLocale verbindt Bredaas ondernemerschap met digitaal gemak. “Wij  bieden de winkeliers van hier een podium om op te stralen. Het is het grootste online aanbod van lokale ondernemers, dat we thuisbezorgen op onze elektrische fiets. Origineel, gemakkelijk, duurzaam en supersnel.” 

En wat in Breda werkt, is elders ook kansrijk. BoutiqueLocale heeft concrete plannen om het  concept dit jaar landelijk uit te rollen. Uiteraard samen met de lokale winkeliers in de  betreffende plaatsen.