Afbeelding
Foto: BOOS

Bredaas schoenenbedrijf waar Tim Hofman zich op richtte is failliet

Door: Hanneke Marcelis Economie

BREDA - Het Bredase bedrijf Restocks is failliet verklaard. Het bedrijf kwam recentelijk in het nieuws door een uitzending van BOOS. BOOS kreeg meer dan 100 klachten van mensen die er hun sneakers verkochten, maar hun geld niet of pas na vele maanden terugkregen.  

Restocks is een bedrijf wat fungeert als een tussenpersoon. Mensen kunnen via Restocks hun sneakers op een veilige manier verkopen. Maar veel mensen die er hun schoenen verkochten, kregen niet of niet op tijd hun geld. Op de site van het bedrijf staat dat je je geld altijd binnen 40 dagen binnenkrijgt. Maar BOOS kreeg vele mails binnen waaruit bleek dat het soms wel zes maanden kon duren, of dat bedragen helemaal niet werden uitbetaald.

Bij de redactie van BOOS van Tim Hofman kwamen 124 klachten binnen over het bedrijf. Daarom besteedde Hofman in juni een aflevering van zijn populaire YouTube-programma aan het bedrijf. CEO Fouad legt in de aflevering uit dat het bedrijf enorme groei heeft doorgemaakt. En dat is niet ‘helemaal lekker gegaan’, aldus de CEO. Het systeem kon de groei en de vele betalingen niet aan. Daardoor kwamen er achterstanden. Volgens Fouad werkte het bedrijf op dat moment met een nieuw systeem, en is 60 procent van de klachten verholpen. Met 40 procent van de missende uitbetalingen zou het bedrijf op dat moment bezig zijn. 

Nu blijkt het bedrijf het toch niet gered te hebben. Deze week is bekend geworden dat ReStocks failliet is verklaard. "Volgens schattingen van klanten uit binnen- en buitenland had het sneakerbedrijf nog miljoenen euro’s moeten uitbetalen", laat BOOS weten. In de reacties op het account van BOOS laten veel mensen weten nog steeds op hun geld te wachten, maar dat zal waarschijnlijk dus niet meer komen.