Foto: Politie

Hennepkwekerij ontdekt na aanhouding moeder (52) en dochter (15) voor winkeldiefstal

  112 Meldingen

BREDA - De politie heeft woensdagavond een hennepkwekerij ontdekt in een woning in het centrum van Breda. Ze kwam de kwekerij op het spoor nadat een 52-jarige vrouw op haar thuisadres werd aangehouden voor winkeldiefstal. 


Op woensdag werd rond 16.30 uur een 15-jarig meisje in een winkel aan de Kruisvoort betrapt op de diefstal van een Macbook. Op de beelden was te zien dat ze in het gezelschap was van een vrouw, die haar 52-jarige moeder bleek te zijn. Agenten gingen daarop naar het woonadres in het centrum om ook deze verdachte aan te houden.Toen de deur open ging roken de agenten direct een sterke hennepgeur. De 52-jarige vrouw kwam naar buiten, deed direct de deur dicht en werd op straat aangehouden. De agenten gingen met haar naar het bureau, waar bleek dat recent ook een anonieme melding over een mogelijke hennepkwekerij in die straat was binnen gekomen.

Vervolgens werd na overleg met de officier van justitie besloten om een nader onderzoek in die woning in te stellen. In de woning werd een professionele hennepkwekerij  ontdekt, met in een kamer op de eerste verdieping 102 planten en op de zolderetage 240 planten.  

De plantage is geruimd. Een 20-jarige man en een 87-jarige vrouw die zich ook in de woning bevonden werden aangehouden.

Mura Kuijpers