belastingformulier
belastingformulier

FIOD doorzoekt woning Breda en drie juweliers in Rotterdam: half miljoen belastingfraude

  112 Meldingen

BREDA - De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) en de politie hebben donderdag drie woningen in Breda en Ridderkerk, en drie bedrijfspanden in Rotterdam doorzocht. Dat gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude. 


Het onderzoek, dat onder leiding staat van het Functioneel Parket, is gericht op drie mannen die verschillende juwelierswinkels uitbaten en sieraden inkopen. Het drietal wordt verdacht van belastingfraude voor een bedrag van circa 500.000 euro. Ook worden zij verdacht van het niet bijhouden van het Digitaal Opkopers Register (DOR) bij de inkoop van (gebruikt) goud. Dat is strafbaar; het DOR moet worden bijgehouden om heling van gestolen goederen te helpen voorkomen.

Tijdens de doorzoekingen heeft de FIOD beslag gelegd op 15.000 euro contant geld, 10 baren zilver, een kilo goud en fysieke en digitale administratie. Dit is gedaan om de achterstallige belasting waarvoor vermoedelijk gefraudeerd is veilig te stellen. Het gaat om omzetbelasting en inkomstenbelasting.

Mura Kuijpers


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief