Vrouw (21) spuugt agent in gezicht tijdens aanhouding

  112 Meldingen

BREDA - Een verdachte heeft donderdagnacht bij haar aanhouding een agent in zijn gezicht gespuugd. De vrouw werd op de Delpratsingel aangehouden in verband met belediging van agenten. Een andere verdachte is gevlucht. 


Rond 01.15 zagen agenten een 24-jarige man uit Oosterhout achter een boom vandaan komen en naar zijn auto lopen. Zij besloten hierop om in gesprek te gaan met de man. Deze kon tijdens de controle kon geen identiteitsbewijs overhandigen. Zijn 21-jarige vrouwelijke passagier uit Breda kon dit wel. Beide personen waren niet meewerkend en  werden gevorderd om weg te gaan.

Nadat de agenten weg reden kwamen zij erachter dat zij het identiteitsbewijs van de vrouw nog bij zich hadden. De agenten besloten hierop terug te rijden om deze terug te geven. Toen zij in de buurt van beide verdachten kwamen werden zij meerdere malen uitgescholden. De agenten besloten om beide verdachten aan te houden voor belediging. De man vluchtte echter Park Valkenberg in, de vrouw is aangehouden. Tijdens het omdoen van de handboeien richtte de vrouw zich naar een van de agenten en spuugde de agent in zijn gezicht. De vrouw is naar het cellencomplex gebracht voor verhoor. De man is vannacht niet meer aangetroffen.

Robbert Temmen