Afbeelding
Foto: Perry Roovers

Motorrijder (29) uit Breda overleden bij dodelijk verkeersongeval in Rijsbergen

Door: Michel Claessens 112 Meldingen

BREDA - Een 29-jarige man uit Breda is afgelopen nacht in het ziekenhuis overleden. De man raakte zaterdagmiddag zwaargewond bij een verkeersongeluk in Rijsbergen. Het slachtoffer was op zijn motor in botsing gekomen met een personenauto. Ook de automobilist raakte daarbij zwaargewond.

De 29-jarige motorrijder reed zaterdagmiddag rond 17:00 uur over de Bredaseweg in de richting van Breda. Toen een personenauto, in de buurt van de rotonde, vanaf de parallelweg de hoofdrijbaan opreed, botste de motorrijder tegen de linkerflank van deze auto. De Bredanaar raakte daarbij zwaargewond. Ook de automobilist, een 33-jarige man uit Rijsbergen, liep ernstige verwondingen op bij het ongeluk.

Hulpverlening

Meerdere hulpdiensten, waaronder twee traumaheli’s en twee ambulances, kwamen ter plaatse. De hulpdiensten hebben de motorrijder ter plaatse gereanimeerd. Daarna werd hij onder begeleiding van de traumarts met een ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Daar is hij in de nacht van zaterdag op zondag aan zijn verwondingen overleden. De zwaargewonde automobilist is met een ambulance, waarin ook een traumarts aanwezig was, naar een ziekenhuis in Tilburg vervoerd. Zijn toestand is onbekend.