Afbeelding
Foto: Wijkagenten Etten-Leur

Dronken automobilist raakt van de weg bij knooppunt Galder

Door: Michel Claessens 112 Meldingen

BREDA - Een dronken automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt op de A16 bij knooppunt Galder en in het groen beland. De automobilist had negen keer zoveel gedronken als toegestaan. Hij is aangehouden door de politie en meegenomen naar het politiebureau. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

Het ongeluk gebeurde rond 01:40 uur bij Knooppunt Galder, waar de A16 afbuigt naar de A58 richting Tilburg. De automobilist miste de bocht en raakte daarbij van de weg. De auto kwam in de struiken tot stilstand. “Het is een wonder dat hij met de auto alle grote bomen heeft gemist”, laten de wijkagenten uit Etten-Leur op sociale media weten. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

De politie nam een blaastest af bij de automobilist waaruit bleek dat hij veel te veel had gedronken. De man, die nog beginnend bestuurder was, had een alcoholpromillage van bijna 1,95 in zijn bloed. Dat is maar liefst negen keer meer dan toegestaan. De verdachte is aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Zijn rijbewijs heeft de politie ingetrokken.


Dronken bestuurder - Foto: Wijkagenten Etten-Leur