Logo bredavandaag.nl
Breepark

Restaurant 5th Avenue, ontdekking bij Breepark

  Advertorial

(advertorial) - Een industriële look en toch een authentieke sfeer met betaalbare gerechten op aansprekend niveau. Dat is wat restaurant 5th Avenue de Bredanaar te bieden heeft sinds een kleine week.


Die uitstraling is overduidelijk als je binnenstapt. De grote namen uit het verleden hangen aan de tien meter hoge muur. Marilyn Monroe, Charlie Chaplin en John Travolta. Het is de vanzelfsprekende link die 5th Avenue maakt naar de inpandige buurman bioscoop Kinepolis.

Samen met haar broer runt Torija El Khalfioui sinds deze week het restaurant op Breepark. “Ik ben erg trots op hoe deze muur is geworden”, geeft de eigenaresse aan. “De hoogte geeft een vrij gevoel, net als de ramen aan alle kanten. Door de open keuken zie je als gast wat de koks aan het bereiden zijn.

5th Avenue richt zich niet alleen op bezoekers aan de bioscoop. “Door de locatie aan de rand van de snelweg en het gratis parkeren is het goed bereikbaar voor zakenlunches en -diners, maar we staan ook open voor feestjes, families en babyborrels”, aldus de opgewekte Torija.

Ambitie is er.  Eten bij 5th Avenue is eten op goed niveau. “Maar betaalbaar. De klant is echt koning. In principe zeggen we nergens nee tegen.”

Dat uit zich ook in de openingstijden. 5th Avenue is van zondag tot en met donderdag geopend van 10.30 tot middernacht en op vrijdag en zaterdag zelfs van 10.30 tot 02.00 uur. “De keuken is geopend tot 22.00 uur. Op vrijdag en zaterdag kunnen mensen lekker blijven borrelen. Daar gaan we ook zeker wat met een dj doen, die lounge-achtige muziek zal draaien.”

De kaart is heel divers en constant in ontwikkeling. “We hebben een heel uitgebreide brasseriekaart, meer dan mensen in Nederland gewend zijn. Op de kaart hebben we veel traditionele vlees- en visgerechten.”

Torija is enthousiast over de eerste dagen in Breda. “‘Dit is wat Breda nodig had’, heb ik al vaker gehoord deze week. Ik kan ook bijna niet wachten totdat de evenementenhal aan de overkant open is.”

Meer over 5th Avenue? Check en volg de Facebookpagina
5th Avenue
Bavelseparklaan 5
Breepark, Breda
076 782 0992

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief