Logo bredavandaag.nl

‘Breda spoort’ maakt Bredanaars nog trotser op hun stad

  Advertorial

(advertorial) - Breda heeft veel om trots op te zijn. Prachtige monumenten als de Grote Kerk en het Begijnhof, fantastische evenementen als het Jazzfestival, BredaPhoto en Serious Request, beroemde artiesten als Tiësto, Hardwell en Vader Abraham, en vooral veel inwoners die liefde en belangstelling hebben voor hun stad. Voor al die liefhebbers van Breda heeft Walter van de Calseyde een boek geschreven, waarin duidelijk wordt dat Breda spoort!


Dit boek belicht 150 jaar beweging in de Bredase spoorzone. Meer dan 500 minder bekende historische en actuele beelden, en vele interviews en achtergrondverhalen maken duidelijk hoezeer het spoor onze stad economisch al anderhalve eeuw in leven houdt en er welvaart brengt. Fameuze bedrijven als Kwatta, Etna, De Drie Hoefijzers, Hero, Backer & Rueb, Molenschot, en Loda waren rechtstreeks op het hoofdspoor aangesloten.

Het spoor heeft ook een enorme invloed gehad op de stedenbouwkundige ontwikkeling van Breda. En dat heeft het nog steeds. De spoorzone en de naastgelegen wijken Belcrum en Spoorbuurt hebben weer allure. Alle reden om trots op te zijn!

Met ‘Breda spoort’ worden de feestdagen nog leuker!
Koop dit prachtig vormgegeven boek voor slechts € 29,50 bij de Bredase boekhandels of via www.bol.com

Recente foto's van de omgeving van het spoor en een dubbele pagina met een historische foto uit het boek.
Een dubbele pagina uit het boek Breda Spoort!
Een dubbele pagina uit het boek Breda Spoort!


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief