Logo bredavandaag.nl

Nieuw in Breda: Floaten, het ultieme middel tegen stress

  Advertorial

(advertorial) - Heeft u last van chronische pijn, gaat u gebukt onder stress, wilt u uw sportprestaties verbeteren of gewoon ultiem ontspannen?


Dan biedt FLOATHOUSE de gewenste remedie: een uurtje gewichtloos drijven op zout water, zonder prikkels, weg van de stress. “Je krijgt bij ons een totale reset voor lichaam en geest. Dit is helemaal nieuw voor Breda”, zegt eigenaar Jasper Schoonderwoerd. Zijn splinternieuwe zaak, op de hoek van de Boschstraat en Vlaszak, is net open. Buiten mag het koud zijn, binnen is het heerlijk warm en dat genot ervaar je al meteen bij de entree.

Floathouse heeft drie cabines die eruit zien als een zeer ruim afsluitbaar bad. Na een douchebeurt kruip je in de tank, die gevuld is met water dat verwarmd wordt tot lichaamstemperatuur. In het water is epsomzout  (magnesiumzout) opgelost. Dat heeft niet alleen een reinigende werking, het biedt ook drijfvermogen.

“Zo krijg je het gevoel dat je gewichtloos bent, zoals een astronaut in de ruimte, net alsof je zweeft”, vertelt Jasper. “Je komt geheel tot ontspanning en daar heeft iedereen in dit hectische, stressvolle bestaan wel behoefte aan.” In de tank breekt je lichaam het stresshormoon cortisol versneld af. Bovendien gaan je hersens snel in een ruststand. Jasper: “Één uur floaten staat gelijk aan vier tot zes uur slaap.”

Amsterdam
Hij maakte zelf kennis met de floating tank in Amsterdam. “Ik heb het een paar keer gedaan en vond het heerlijk.” De jonge ondernemer besloot om de floating tanks naar Breda te halen, zodat ook zijn stadgenoten dit gevoel van extreme ontspanning kunnen ervaren.

Hij meldt dat het floaten niet alleen helpt tegen stress, maar dat het ook een uitstekende remedie is voor mensen met chronische pijn vanwege bijvoorbeeld reuma of fibromyalgie. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat pijnklachten tot 35% kunnen afnemen na 3 floats. Hij mikt ook op sportmensen, die hun prestaties kunnen verbeteren. “In de tank breek je melkzuur af, waardoor je sneller herstelt.” Ook studenten kunnen er baat bij hebben, omdat floaten hun concentratievermogen bevordert. “En voor zwangere vrouwen is het ook heerlijk om even een uurtje helemaal alleen met hun baby te kunnen zijn.”

Introductie
Wie zichzelf een uur lang drijvend wil afsluiten van de buitenwereld, betaalt 37,50 euro voor 60 minuten. Ter introductie kost een pakket van drie bezoeken 75 euro. Met moederdag (zondag 14 mei) is er een speciale actie. “Dan kost één uur 29,50 euro en een duofloat, voor moeder en kind samen, heb je voor 49,50 euro.” Wie klaar is met het floaten, kan na een douche nog even nagenieten in de stressless lounge, met een sapje of een kop thee. Jasper: “Daarna kun je heerlijk uitgerust weer de drukke wereld in.”

De entree met links de stressless lounge.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief