Logo bredavandaag.nl
De gevels zoals die ontworpen zijn. Het publiek bepaald welke uiteindelijk ook echt in de wijk terechtkomen.
De gevels zoals die ontworpen zijn. Het publiek bepaald welke uiteindelijk ook echt in de wijk terechtkomen. (AM)

Nieuwbouw in en om Breda: de Groene Kamers en de Drie Hoefijzers

  Advertorial

(advertorial) - Op zoek naar een nieuwbouwwoning in Breda of directe omgeving. Op BredaWoont vind je een overzicht van de recente projecten en kun je zoeken in aanbod van ontwikkelaars. Een overzicht van projecten in aanbouw én in verkoop.


Altijd een mooi moment voor bouwers én toekomstige bewoners: bijna een jaar na de start van de bouw hebben bouwer Dura Vermeer en ontwikkelaar Heijmans het hoogste punt van De Kyker bereikt. Het complex, bestaande uit 85 appartementen, moet over ongeveer een half jaar gereed zijn. Het tien verdiepingen tellende gebouw op de hoek van de Zwijnsbergen- en Zorgvlietstraat is volledig uitverkocht. 

De Groene Kamers in Rijsbergen ligt op slechts tien autominuten van Breda. De woningen zijn ontworpen in een landelijke sfeer met een Vlaams karakter. In het voorjaar van 2017 is de verkoop van het plan gestart. Inmiddels is Maas-Jacobs gestart met het bouwrijp maken, zodat de bouw nog eind dit jaar kan starten.  Er zijn nog enkele woningen en kavels te koop.

In het Ginneken in Breda krijgt de transformatie van voormalig zorgcentrum De Werve steeds meer vorm. Dit markante gebouw moet een toonaangevend project worden, waarvan deelplan transformatie De Werve en nieuwbouw Werfstraat nog dit najaar in verkoop gaan. Bij transformatie De Werve worden in het markante gebouw ‘De Werve’ 13 luxe appartementen en 4 zeer royale woningen gerealiseerd. Nieuwbouw Werfstraat bestaat uit 1 zeer royale woning, 6 luxe appartementen en 1 zeer ruim penthouse. Deze nieuwbouw sluit in architectuur en uitstraling bij aan ‘De Werve’.

Gastels Buiten is de treffende omschrijving van een zeer divers nieuwbouwproject aan de rand van Oud Gastel. Aan de Maximalaan, gelegen tussen de Oudendijk en de Rijpersweg in Oud Gastel, worden door Ontwikkelingscombinatie Van Agtmaal / Maas-Jacobs eengezinswoningen, tweekappers, vrijstaande woningen, levensloopbestendige woningen en een CPO-project gerealiseerd. De vergunningen zijn reeds afgegeven en nog dit jaar start de bouw. Er zijn nog enkele laatste woningen in dit plan beschikbaar.

De eerste fase van het plan Drie Hoefijzers is nagenoeg afgerond. De tweede fase aan het verlengde van de Stationslaan is nu nog een grote strook braakliggend landschap, afgeschermd door een hek met een plekgedicht. AM ontwikkelt hier een buurt die de brug slaat naar de binnenstad van Breda. In totaal komen er ongeveer 270 woningen en appartementen; er komen 109 koopwoningen met een eigen tuin en een parkeerplaats. Tegenover de voormalige snoepfabriek De Faam komt een appartementengebouw in 5 tot 9 verdiepingen met circa 127 appartementen, in koop als vrije sectorhuur.

Volg BredaWoont
Op zoek naar een nieuwbouw woning in West-Brabant? BredaWoont houdt je op de hoogte van het aanbod in Breda en de regio. Meer nieuwbouw nieuws? Abonneer je op de maandelijkse nieuwsbrief en volg BredaWoont op Facebook.

Alle info via www.bredawoont.nl en Facebook.com/bredawoontFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief